• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

Brezač

Novi član
Tu od
29 Tra 2025
Poruka
10
IMG_2671.jpeg Pozdrav, nekad prije sam pitao nesto u vezi guma, radilo se o gumama oznake 260/70/16 (radijalne), trenutno imam na traktoru stare dijagonalne 8.25.16.
Mislio sam da mu je to adekvatna zamjena medjutim pokazlo se da je ta guma dosta niža nego trenutna ( nisam uopce racunao da mora bit sira da bi bila veca) pa sad sam otkrio da bi po visini najbolje pasala 280/70/16 radijalna.
Radi se o traktoru AC Supertigre 5500, 95' godina.
Pa evo sta predlazete da nabavim, ove radijalne su sire, a ovih dijagonalnih je tesko nac, imam neke u ponudi BKT (radijalne) a nasao sam i ove dijagonalne ali neka indijska marka Eurogrip.
Zanima me i iskustva oko ovih marka guma, sta danas valja, sta ne valja, jednom ih kupujem ja se nadam pa evo...
Vidio sam po forumu da je @Krumpironja isto sebi nabavljao 2016-te gume pa evo ako nije problem da das recenziju na svoj odabir.
Hvala.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,204
Trenutno najnovija slika traktora u mobitelu, ne mogu vjerovat da je prošlo već 10 godina, vrijeme leti...pa meni su okej računam da još par godina neću morat mjenjat gume, zdrave su nisu ispucale nisu pokidane, izgledaju ko nove samo se ripna troši, računam da su odradile cca 1400rs...i da će još 400 barem.
Zašto mjenjaš gume pa još su dobre?
Imaš jednu slovensku stranicu gume su strašno jeftine, probat ću nać.
20250808_194516.jpg

Brezač

Novi član
Tu od
29 Tra 2025
Poruka
10
A ispalo je na slici ovako sjena plus otisci od pjeska pa izgleda kao da su nove, ali su ripne dosta potrosene.
Ja sam samo vidio da si ti planirao kupovat gume tada ali ne znam sta si na kraju uzeo, mene najvise privlace ove BKT 280/70/16 samo me zanima da li ja njih mogu komotno stavit, da se ne moram mislit ako ih kupim.
Ocu rec da li su adekvatne za njega, iskreno kad poredim njih i ove trenutne dijagonalne.... razlika nebi i zemlja.
Imam sad i plato koji planiram cesto koristit i malcer od 360 kg, pa paletar, korpa... vjerujem da bih ugodniju voznju i rad dobio s ovim BKT gumama.
Kakvo je vase misljenje?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,204
Ako je ovome za vjerovat ja bi gledo 8.25x16 gume a mozda su čak i jeftinije.
Kaže 210/95x16 su dimenzije od 8.25x16
Screenshot_20260207_024613_Samsung Internet.jpg
Mislim da jeftinije nećeš proć, imaš i 94e kom iste al je 6 pl, a za ac je bolje 8pl
Screenshot_20260207_025359_Samsung Internet.jpg

Posljednje uređivanje:

Brezač

Novi član
Tu od
29 Tra 2025
Poruka
10
Maa, nije mi sad cilj da prodjem sto jeftinije, jednom ih kupujem, ovo je dobra cijena samo Eurogrip.... ne hvale ga bas.
Sto se tice chat gpt, ja kao informaticar mu ne vjerujem bas, jako puno gresaka, vise ga koristim kao alat, tako da ono... jednostavno nema puno podataka o tome na google-u odakle bi on dao pouzdane informacije.
Koje ste vi marke gume uzeli, vidim na ovom sajtu imaju i 280/70/16 OZKA, isto dosta jeftenije na osnovu cijena kod nas.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,204
Pa moje su Eurogrip:ROFLMAO: barem koliko me pamćenje služi...slikam ti za par sati gume detaljnije

Najnoviji postovi

Na vrh