Na našim forumima nema nigdje teme i rasprave o tresačima maslina pa evo otvaram ovu temu kako bi mogli podijeliti iskustva, a i meni je potreban savijet koji tresač maslina kupiti.
Imam mali maslinik od 70 maslina koje još i nisu sve u rodu, ali kako nema ljudi, a ni slobodnih dana za branje, potrebno je sve pobrati preko vikenda, a ručno se ne stigne.
Razmišljam o kupnji tresača (češlja), ali kako ima više vrsta po principu rada ne znam koji je bolji. Kupio bih nešto do 4000 kn jer ne isplati mi se više ulagat za ovaj maslinik.
Po principu rada vidim da ima
1. sa dvostrukim češljom - vertikalni pomak
2. sa jednim ili dvostrukim češljom i horizontalni pomak
3. sa kružnim pomakom cijele glave ili samo kružni pomak zubi
4. sa dvostrukim češljom i kružnim pomakom
5 . tresač sa kukom
Probao sam radit sa twist standard, dvostruki češalj - horizontalni pomak, ali karbonski zubi mlade grane oštećuju, a kod rada na staroj maslini ti karbonski zupi pucaju ko od stakla.
Čuo sam da su najbolji ovi pod br4 (tu pripada i campagnola alice, ali ti tresači su oko 1000 eur i za mene je to preskupo.
Molim vas da Vi koji ste radili sa tresačima napišete koji savjet i preporuku.
:drink:
Na slici usporedbe neki su od tresača koji mi dolaze u obzir
HVALA!
P.S. ako administrator misli da sam nečin nekog reklamirao neka makne sliku idi dio teksta pa ću prepraviti.
Imam mali maslinik od 70 maslina koje još i nisu sve u rodu, ali kako nema ljudi, a ni slobodnih dana za branje, potrebno je sve pobrati preko vikenda, a ručno se ne stigne.
Razmišljam o kupnji tresača (češlja), ali kako ima više vrsta po principu rada ne znam koji je bolji. Kupio bih nešto do 4000 kn jer ne isplati mi se više ulagat za ovaj maslinik.
Po principu rada vidim da ima
1. sa dvostrukim češljom - vertikalni pomak
2. sa jednim ili dvostrukim češljom i horizontalni pomak
3. sa kružnim pomakom cijele glave ili samo kružni pomak zubi
4. sa dvostrukim češljom i kružnim pomakom
5 . tresač sa kukom
Probao sam radit sa twist standard, dvostruki češalj - horizontalni pomak, ali karbonski zubi mlade grane oštećuju, a kod rada na staroj maslini ti karbonski zupi pucaju ko od stakla.
Čuo sam da su najbolji ovi pod br4 (tu pripada i campagnola alice, ali ti tresači su oko 1000 eur i za mene je to preskupo.
Molim vas da Vi koji ste radili sa tresačima napišete koji savjet i preporuku.
:drink:
Na slici usporedbe neki su od tresača koji mi dolaze u obzir
HVALA!
P.S. ako administrator misli da sam nečin nekog reklamirao neka makne sliku idi dio teksta pa ću prepraviti.