• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trihoderma

zarkovac

Član
Tu od
4 Sij 2015
Poruka
38
Ja probao prvi put prosle sezone i nisam imao nikakvih problema, ali posto nisam radio kontrolnu grupu, nista ne mogu reci.

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
307
Ja probao prvi put prosle sezone i nisam imao nikakvih problema, ali posto nisam radio kontrolnu grupu, nista ne mogu reci.

koja je cijena? kako je najpametnije primjenjivati?

zarkovac

Član
Tu od
4 Sij 2015
Poruka
38
20ak evra je bilo pakovanje od 250 grama i to sam pustio kroz KPK na deset ari plastenika posle rasadjivanja, a video sam na nekom snimku da moze i da se razbacuju pre postavljanja folije, dok je u praskastom obliku.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ja koristim trichodermu harzianum T-22 u granulama prilikom sjetve u kontejnere. Već nekih 3 godine nemam nikakvih problema u rasadu koje bi se moglo povezati sa bolestima korjena, s napomenom da više ne upotrebljavam nikakve fungicide niti dezinficiram kontejnere. Cijena za 5 kg je 100 eura okvirno, dovoljno za 1000 kontejnera rasada.

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
307
koje poslovnice imaju tu trihodermu? ima li rok trajanja?i koliko jedan kontenjer ima rupa?NEŠTO mi se ne poklapaju cijene npr 250g dođe oko 120kn a ti govoris 5kg 100eura
Hvala ti na informacijama

Posljednje uređivanje od moderatora:

zarkovac

Član
Tu od
4 Sij 2015
Poruka
38
Nema potrebe za fungicidima u rasadu? Svaka cast. Jesi li to probao na delu rasada ili si se odvazio i odjednom odradio sav rasad bez fungicida? I jos jedno pitanje, jesi li ranije dezinfikovao kontejnere?

sanjin

Član
Tu od
22 Stu 2013
Poruka
610
Koristim Trifender godinama,prošle godine nisam u jednom djelu plastenika nego sam išao sa kemijom. Nikad više kemija.Koristim u rasadu,ne dezificiram kontejnere,nemam polijeganja.Samo ako ga koristiš u plasteniku,trebao bi ga ponavljati više puta u sezoni.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,272
Ja sam ove godine uradio dezinfekciju kotajnera pošto sam prošle godine imao velikih problema u rasadniku i u proizvodnji (Fitoftora). Nisam smio stisnuti petlju da se oslonim na Trifender, možda griješim, ali se nadam da ću nešto i u ovoj temi saznati bolje o Trifenderu.

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
307
Znas li cjenu ?ima li kupit u bljeljini?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,272
Trenutno neznam dali ima u Bijeljini znam da je bilo ljetos ali Tifi.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Meni je rečeno da Trihoderma ne smije biti starija od šest mjeseci od datuma proizvodnje, da je to krajnje vrijeme ako su zadovoljeni uvjeti skladištenja kod distributera, ako nisu onda i puno kraće.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Ima li tko zainteresiran da uzme sa mnom Trianum G pa da se podijelimo jer se ne moze nabaviti manje pakiranje od 5 kg. Ja bih se zadovoljio sa 2 kg. Cijena za 5 kg je 750 kn + PDV

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
307
gdje se to nalazi 5kg 750 kn

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
642
Plevak, koja firma i kad je proizveden? Istina je ovo što je Johabica napisala, kada ga misliš koristiti?
Ja sam samo jednom koristio i nije bilo rezultata (fusarium) dok su neki drugi oko mene bili zadovoljni...

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Rok trajanja mu je 6 mjeseci zato želim kupiti onoliko koliko bi mi trebalo. Miješao bih ga sa substratom tijekom sijanja i pikiranja. Ide 750gr na 1m kubni substrata. Mogu uzeti i 2 i pol kile ukoliko nekome odgovara još 2.5. Naručuje se u Zelenom hitu (koppert) i čeka se na njega 14 dana. Jedino sad ne znam jel PDV 25 ili 13%
http://www.zeleni-hit.hr/images/sampledata/downloads/2015-11-Trianum-zeleni-hit-pdf.pdf

Znači 1 kila do 300 kontejnera 209.

Makar Previcur sam već pripremio za ovu sezonu ali baš me zanima taj T22

Posljednje uređivanje:

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
U suštini mogli bi podijeliti. Ja tak i tak uzimam par kutija godišnje. Na svakoj je naznačen rok trajanja. Kada ti treba pa da probamo dogovoriti?

Najnoviji postovi

Na vrh