Ja sam ti to, kada sam imala problem, ovako - cijela se površina istretirala i prošla dva puta sa podrivačima. Onda se to još jednom istretiralo i to se zfrezalo sa roto - ko što veliš, na dvadeset. Onda sam istretirala presadnice prije sadnje - potapnje kontejnera u otopinu.
I bilo to kao dobro, no, u vrijeme kada se problem obično javlja - u doba početka prve berbe, počelo je pomalo. Onda je išla jedna tura preko kpk, no, nikakvog napredka se nije vidjelo, zapravo su se javljala nova žarišta, pa sam od bioloških daljnjih pokušja odustala - nabavila sam Fonganil i Quadris, napravila dva tretmna u dva tjedna - i to je bilo to.
Ono što je problem definitivno riješilo je slijedeće sezone duboko oranje, na 40, Zetor sedamdeset ks sa prednjim pogonom se zakapao sa dvobraznim plugom četrnaest cola - potopio se do krajnjeg maksimuma.
Dvije godine nakon toga nije bilo nijedne bolesne biljke, treće jedna, četvrte dvije, prošle godine ništa - samo odmah po sadnji nakon nekih dva - tri tjedna vlovila nekoliko paprika rizoktonija pa sam ih zamijenila - ali tako mi je svake godine, desetak - petnaestak mi uvijek krepaju pa moram mijenjati. I dalje sve mirno.
Tako da ja Trifender niti njegove inačice više uopće ne koristim, ne razmišljam o njima i ne trošim novce na njih.