Na site-u stoji da oba imaju isti motor X-Torq®, mada razlika u ceni, vrv. nije slučajna!
Kod 545RX, ručice su predviđene i
za rad pod nagibom (nalaze se na vratu) što nije zanemarljivo,
jednim šarafom se ručno podešava nagib samih ručica (kod 553RS nije tako, što je danas po meni nedopustivo za tu jačinu), da li su ručice kod 553RS gumirane neznam, kod 545RX jesu,
naramenice koje idu uz 545RX dosta su skuplje i bolje raspoređuju težinu na telu (imam ih), u odnosu na
naramenice koje ide uz 553RS, vrv. 545RX ima manje vibracije, manja potrošnja (manja i snaga), deblja cev... ako smatraš da će ta 0,2kw da ti znače, onda nemaš dileme oko izbora, slažem se i da je razlika u ceni prilična.
Ovo je moje mišljenje, možda grešim (izvinjavam se ako grešim), neka me
ZJ ispravi, 553RS je stariji model prodavan na drugim tržištima, možda zahtevnijim ili možda siromašnijim, južna amerika... mada, čini mi se da sam ga video i kod HU na site-u 2016.god. kada sam ja kupovao (možda je bio slabiji model ali serija RS, isto se tako sećam da FS350 nije bilo kod nas u ponudi dok ga je u Albaniji bilo ), kod nas nije bio u ponudi, šta je u njemu ne znam.
H545RX je poslednji model Husqwarna-e i pandan je FS450, jesu oba nešto slabiji od 553RS. Sthil je izbacio kao noviji model FS460 ali je još skuplji od H545RX. Zašto je u CRO skuplja Husq. u odnosu na SRB, (nije mi jasno) i ja kada sam kupovao isto je bilo tako.