• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,389
Hvala!
Znači nekaj slično kao ral (jutro).
 

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
540
Dali je tko kupio ovaj trimer sa stečajne znam da je kinez znam da dok traje-traje ali da ne vrisne nakon dvije tri košnje.I dali je bilo problema sa garancijom?Iskustva ako tko ima ovakav trimer dali se isplati kupiti za ne bas velike površine više bi to bilo očistit kanal do ceste kraj moje zemlje.?
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Vjerujem da ce ti posluziti!Ja sam sa Sonic trimerom ST52 profesionalno odradio skoro dvije sezonei jos je ziv,pali i radi kao prvog dana!Jedino taj od 6 konja je malo prejak 😃
Nisu mi jasni ovi proizvodjaci i oglasivaci da ladno sttavljaju ove specifikacije na masine koje nemaju ni 2ks!!!Pa samo kad skontas da veliki moto kultivatori imaju po 6ks svevtreba da ti je jasno!Ovo se ne odnosi na tvoju odluku o kupovini,v3c cisto osvrt na bezobraznike koji zele da privuku,prevare,potencijalne kupce!!Mislim da ce ti odradjivati posao,i vise nego dobro!
I da jos ovo ta fora sa stecajnom drazbom i to,jos je jedan niski marketinski trik danasnjih prodavaca!Kakva drazba kakvi ***** 😃
 

DeutzFahr69

Aktivni član
Tu od
4 Svi 2017
Poruka
154
@domo1984

Uzeo sam ga prije dvije godine, za te pare isplati se uzet, stao je ove godine ne zeli upalit opce.

Trimer je jak, reze sve pred sobom sad bas nema 6ks ali sve u svemu jako veliki potrosac.
 

Gorki

Član
Tu od
7 Lip 2019
Poruka
78
teško da trimeri imaju 6 KS to bi moralo imati veliku zapreminu motora čak i šumski čistači nemaju toliko. Imam trimer 2,1KS i poprilično je težak i umara kada se duže radi sa njim.

Snaga od 6 KS je nepotrebna na trimeru te snage posjeduju kosilice
 

insomniacro

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2015
Poruka
133
Koliko vidim danas na ini, dvotaktol je "updatean" naime , dvotaktol st plus sada dolazi ca sa "api tc++" i "jaso FD specifikacijom"
54 kn litra
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Pa brate prvi put kad sam vidio tu glavu pomislio sam boze koja budala ovo napravi...plasticni nozevi......mislim lijepo zamisljeno u finoj socnoj zelwnoj travi bez ikakvih mogucih prepreka,.....ali kad tad nesto ce podletiti a onda onaj nozic leti kao metak i ne smijem zamisliti kako sijece meso,npr ljudsko 😄
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,389
Imam takvu glavu, doduše za Husqvarnu, i nije nikakav problem. Takva glava je izvrsna za biljke sa debelim stabljikama, koje flaks teško siječe, a opet nisu za trokraki nož.
Nožići pucaju, tj. odkrhnu se kad udare u nekaj (pre)tvrdo, ali dijelovi ne lete daleko, jer su lagani. Nikaj opasnije od flaksa.
Istina, ovaj problem sa šarafima postoji ako se ne pazi. Kad šaraf leti, već bi moglo biti problema, no ak se koristi štitnik, nije opasno.
Husqvarnine glave proizvodi Tecomec, a Stihlove su vrlo slične (rekel bi od istog proizvođača). Čak i nožići pašu s jednih na druge.
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Ja koristim ovu stihl 46-2 i kao rezervnu oregon
Obe su dobre ali mi se cini da oregon bolje vrti.U obe mi je silk 2.7mm s tim da u stilovu staje 2x5m,a u oregon samo raspon ruke,mozda 2x1.5m.Obe su mi se extra ppokazale!Najbitnije sto su izdrzljive,a svakakvih udaraca su pretrpile!Oregon dolazi u paketu sa adapterima tako da se moze montirati na maltene sve trimere!
 

Gorki

Član
Tu od
7 Lip 2019
Poruka
78
pozdrav svima.
sezona košnje trimerima je iza nas, pa ći podijeliti iskustva sa vama.
Imali smo akciju čišćenja groblja gdje sam mogao probati trimere različitih proizvođača.
Od susjeda sam probao famozne kineze navedene snage 5 KS.
Ja posjedujem Stiga trimer od 2,1 KS. Iz iskustva Vam govorim snaga od 5 KS uopće ne postoji jer ti trimeri se guše u travi koju moj profi stroj melje kao od šale.
Homelite me je iznenadio jak i pouzdan stroj a navedena snaga je 1 KS.
 

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
540
Ja uzo Midori potrosio 1 rezervar kosio i ambroziju visoku ko ja sa tkz.terminator glavom odradio to bez problema očistio ga i spremio do iduce sezone.Nisam htio dat veliku lovu kad ga necu koristit puno.A Homelite imaju dvojica u selu jedan zadovoljan a drugi ne moze sezonu odradit bez majstora.
 

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
893
Ja imam trimer Emix 2,1 ks, kupljen na proljece 2015. godine. Trimer radi bez ikakve mane. Bas izgleda profesionalno, ina zvuk slican husvarni... Imao sam jedan jedini problem sa njim u ovih skori pet godina. Naime, slomila mi se kurbla, jer ima nenormalno jaku kompresiju kod prvog paljenja nakon toga sve ok... sto je zanimljivo, potrosim rezervoar u kojem staje skoro litar goriva, odmorim desetak min, naspem ponovo rezervoar, trimer upali iz prve.. prezadovoljan sam, za ljude koji rade za sebe ne treba bolji . Ps. Platio sam ga tada 188 eura, dvije god.garancije 👌
 

Najnoviji postovi

Na vrh