• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

Ivan45

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2021
Poruka
119
Pozdrav, evo radim ovu temu, radi sebe, a iskreno, mislim da će i mnogima pomoći.
Kupuj novi trimer Husqvarnu 555 RXT, kroz još koji tjedan...
Vjerujem, da Vas ima dosta koji ste u zadnje vrijeme kupili neki novi stroj, pa napišite vlastita iskustva i preporuke za razrađivanje.
 

c360

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2012
Poruka
376
Ja kad sam kupip 535 rj serviser mi je rekao da odmah slobodno mogu full gas kositi i da ne treba nista razradivati.
 

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Sve je to u tvornici razrađeno već tako da dodatno razrađivanje nije potrebno. Imam stihl fs 55 već godinama i radi bez problema ali pazim na neke stvari uvijek. Kad ga upalim pustim ga minutu dvije da se zagrije prije full gasa, isto tako pazim da ne ostanem bez goriva. Kad je rezervar pri kraju pustim trimer da radi u leru još dvije tri minute da se rashladi prije gašenja i novog tankanja.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,677
Napravi 3 litre mješavine s 2,5% te kosi normalno, samo variraj gas i nemoj ga dugo držati na punom gasu (iako sumnjam da za 555 treba više od 1/3 gasa u normalnoj travi).
Nakon te prve 3 litre, na pravi normalnu 2% mješavinu i nagazi da zvijezde frcaju ;) :ROFLMAO:

Nadam se da budeš kupil glavu T55...
 

DADO78

Član
Tu od
25 Tra 2020
Poruka
39
Pitam se dali koristite adekvatna ulja za tako zahtjevne strojeve? Pošto je 555 RXT stroj za zahtijevne uvijete rada svakako bi bilo dobro koristiti HUSQWARNA LS+ polusintetičko ulje minimalno a još bolje XP sintetičko, koristim XP u svome 535 RXT i veoma sam zadovoljan, nema dima a i nemoram brinuti dali će mi se začaditi motor i ispuh kao što je slučaj kad se koriste crvena mineralna ulja tipa stihl hp. Ipak dobro ulje značajno produžuje radni vijek vašeg stroja, a glupo mi je kad vidim da 555 RXT teraju na stihl mineralno ulje svki dan pa se čude kako nisu baš nešto ti trimeri. Nekažem da nevalja to ulje ali bolje radi sa boljim uljem. Kolega kupio novu MS 251 i prodavač mu uvalio neko mineralno ulje 1L:45kn, i reko mu da stavlja 4 posto omjer. Pa kad sračunaš da jeftinog ulja ide duplo više dođe ti na isto ako odmah kupiš bolje za duplo više kn to jest 90kn zar ne. Samo što neki to tako negledaju u startu pri kupovini ulja a kasnije im se upali lampica u glavi.
 

krto

Novi član
Tu od
5 Kol 2018
Poruka
8
Za stihl fs 460 c-em, koristim stihl Hp ultra ulje, i vidi se razlika u odnosu na obično stihl hp ulje ( crveno), nema dima, ćadje na ispuhu i mašina bolje radi.
 

insomniacro

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2015
Poruka
135
Ako je skupo ulje ne znaci odma da je bolje...
Svi oni kupuju od nekoga ulje i stavljaju svoj branding na njega!
 

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
550
Dali netko ima riješenje za startere na kineskom trimeru?Moj Midori sa Supergody radio 2 godine bez greške i počeo neki dan strter zezat kupim novi ono nije neka sreća,on radi snage ima s onim lancem dere bagrem travu visoku skoro metar al zeza starter.
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,006
Akumulatorska bušilica,gedora ,na šaraf na radilicu i imaš elektro start,ja sam već par puta tako upalio svoju samohodnu dok ne nabavim starter...
 

Ivan45

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2021
Poruka
119
Ima li netko podatak, koliko 2.7 mm flaksa stane u t35, a koliko u t45 glavu za trimer Husqvarna.
 

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
81
Ima li tko iskistva... Znaci imam stari stihl fs 36, klip i cilindar pasu od mtd 790... Ako kupim one kineske motore, kaj se stavljaju zamjena za mtd, da li bi pasalo...hvala
 

Ninz

Novi član
Tu od
1 Lip 2021
Poruka
10
Ekipa imam pitanje, ovaj trimer Husqvarna 525RX glava trimera kako se namata flax na nju, da li je to onako kao što su stare stihl-ovke imale da se dvije strane svaka posebno namata ili je to onaj novi shit sistem koji sad isfuravaju da je jedan komad flaxa stavi pa vrti dok se ne namota? I još sam zapazio tu na forumu glavu T55X za flax od 3mm, da li to paše na 525RX model trimera. Eto malo opširnije pitanje, al nadam se da ste skužili :)
 

Ninz

Novi član
Tu od
1 Lip 2021
Poruka
10
aha, znaci onda na taj trimer niti nemrem 3.0 flax staviti :X, a kako se namata flax zna li tko jel u dva dijela (svaka strana posebno) ili onaj novi sistem na navijanje?
 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh