Moram priznati da sam sretnik, koji nema probleme (ili ih ne dopuštam da nastanu), da bi bio prisiljen kositi neobuzdano veliku travu kakvu ovdje forumaši opisuju.
Isto tako, ja živim "za ovu temu naopako 🙃", kao AntunTun. Ja uvijek nastojim pokositi maksimalno s motornom kosilicom, a s flaksericom / trimerom čistim, kosim korektivno, po kutovima, te krajnje nepristupačnim mjestima, naravno i jaku kosinu, škarpu i slično.
OK, mi živimo u prekrasnom i pitomom kraju naše Domovine, no malo smo za to i sami zaslužni. Kako? Pa imam i ja par susjeda koji površine ravne kao stol, flaksaju, kose s trimerom i ne odustaju, zašto, nemam pojma. Moji prvi susjedi do kuće rade točno to, dođu dok je trava cca 40 cm pa udri flaksericom ili čak unajme i plate kosca. Zašto, ma to samo ono znaju, mi ostali budale, držimo naša dvorišta na 3-4 cm. U goricama slično, jedan moj susjed drži apoteku, a drugi ispod mene uzgaja zmije, u travurini višoj od metra. Dođe s štilom, počne malo kositi, prijeđe pol metra širine staze, stane i ide odmarati na balkon, uz pol sanduka pive i glasnu muziku. Neobično je da ga je trava uopće zarasla.
Moje flakserice su bez elektronike, sirova snaga, jeftine, rastrošne na gorivu, ali ipak efikasne. Taman za seljačko - penzionerski labuđi pjev ili pakao, kako kome.