• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Otkad ste postali toliko svi za stihla? Šta je stvarno 545 toliko lošija?

Ja taman mislio na proljeće uzeti 545... I to staru ako nađem bez elektronike
Nije toliko lošija, ali je lošija... imam dvije husKVARne i nikad više ne bude kod mene, samo stihl.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
A šta fali trokrakom nožu?

Nemaš straha da ćeš si odsjeći nogu. A dokazano radi..

Što sebi. Šta ako karika odoleti 100 metara i netko bez oka ostane?
Sa nožem samo odrežem, sa ovime mogu usitniti. Osobno taj lanac mi se pokazao puno bolji u trnju i sl. od noža.
Do sad mi je samo jednom pukao zbog udarca u ciglu i nije se raspao lanac niti je bilo šta odletio zato jer je na svakoj strani lanac u duplo stavljen i on se samo razdvoji.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Oduvijek sam bil nesklon Stihlu, ponajviše zbog cijene.
Osim toga, pred 15...20g., Husqvarna je bila tehnološki ispred. Danas više nije tak, Stihl koristi bolje materijale (plastiku), strojevi su lakši od konkuretskih... generalno je kompletniji iako mi je dizajnom Husqvarna neusporedivo ljepša...ali to je manje bitno.
Jednostavno, nije kaj je bila prije.

U zadnjih 20+ godina promijenil sam dva trimera...da sam onda kupil FS350 ili 450, i danas bi vjerojatno imal istoga...i koštal bi manje od ova dva.
Ima stvari koje me odbijaju od Stihla; i dalje nerazumna cijena, uz to škrtost na stroju priloženoj opremi, navoj vretena, koji samo oni koriste, pa ne paše gotovo ni jedna glava osim originalne.
Na Husqvarnu paše bilo koja kineska, a ima solidnih za male novce.

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Zalio se neko na kvalitetu plastike na rebrima na hladjenju motora, da pre lako pucaju, radi se o nekom jacem stroju cak mislin 461, to mi je za plakat, neznam jel na na forumu ili yt. A to za glave... moraju oni imat stalan izvor zarade kad prodaju trimer. Isto tako i sa ostalim dijelovima i husky i stihl. Rijetko kad ode klip i cilindar, ali daj malo ovo malo ono.
Da mi se stroj 1000+ eura kvari svako malo i zajebaje ko neki kinez naj....o bi se nekome mamice pa bio on stihl ili husky ili neko treci. Echo ovih par modela sta san vidio po bauhausu i ostalim me razocara s kvalitetom plastike. Puna ostrih rubova i nekako meka i labava u usporedbi sa stihlom i husqvarnom za istu cijenu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nekad je na svakom Husqvarninom plastičnom dijelu pisalo EM Original...i ti dijelovi izgledaju neusporedivo bolje od današnjih na 545 npr... Auspuh košta ~500kn i čeka se mjesec dana...
To je nekoliko razloga zakaj sad gledam Stihl.
Još jedan značajni razlog je antireklama; po svemu iznadprosječna, H marka se bezrazložno kuje u zvijezde...

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Moja trimerica bila gladna, posisala dio filtera, pa prepostavljam da je to bio uzrok učestalih gašenja motora.
Koja je dobra spužvica za zamjenu?

20230815_145501.jpg

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Moja trimerica bila gladna, posisala dio filtera, pa prepostavljam da je to bio uzrok učestalih gašenja motora.

View attachment 63680
kuhinjske nisu nesto izdrzljive pa uzmi neku bolju npr. vilede ili tako nesto i minjaj redovito

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Svaka koju operes u benzinu a ne raspadne se

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Ni u ludilu. Kako motor radi sa nje ce lagano otpadat niti i zaribat ce ti klip i cilindar. Napravi kako je puknuti reka, uzmi spuzvu i ostavi u benzinu dan ili dva. Nemoj skorz potopit neka ima zraka. Ako se ne raspadne mozes koristit.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Možda bi i filter za napu bio OK? Baš ću probati namočiti u benzin...

Ovak otprilike i ja radim.
Također, jedino nastojim ići s desna na lijevo jer vrti u kontra smjeru kazaljke na satu pa tako bolje siječe. Ili ga okrenem na desni bok kada kosim uz beton.

Gas ne mijenjam jer smatram da koliko uštediš na oduzimanju, toliko izgubiš na ponovnom ubrzanju, isto kao kod auta, a tu je i veći zamor materijala.

Najnoviji postovi

Na vrh