• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,675
To znači da nema AV sustav, da ti ne trnu ruke od 8h rada, da je kardan i reduktor nježniji ... motoru ne škodi rad.
Rekoh, trebal si kupiti FS350, on je profesionalni model, a ima isti motor kak i taj tvoj.
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,107
Samo nježno i lagano i puno puta pitaj da li možda ne boli. To je prava formula za uspjeh. ;)
Ma deri brate nema tu ničega da se polomi.:ppozdrav:
 

Rade79

Član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
78
Ma samo pitam, jedva čekam odmor da uzmem radit, poluđe od kancelarije.Šta ti znači ovo AV, nije valjda da njega ima i u trimerima. Nama u BG ga je previše i u politici a ne još u trimere da ga gledam:)
Šta da se radi, ja stio uzet fs120 pa namakao do fs250. Sad da sam išao još gore jer nije mnogo skuplji bog zna đe bi došao😀
Kada kosim uvijek kažu na snimcima treba jak gas a kad vraćam na desno popuštam?
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
178
Samo full gas, to je motor namijenjen za to, kao i motorka, ne otpustaš gas dok ne prepilas do kraja. Nemaš straha, ja tako korisitm sve trimere i ni jedan nema problema s time, puštanjem gasa mu se zatvara kvačilo što za njega nije dobro jer onda se opet motor mora zaletit da ga otvori, troši se više sajla gasa i poluga gasa u karburatoru, nije da će ti odma nešto puknit ali se sigurno smanjuje vijek trajanja . Ulje koristi zeleno/plavo od stihla HP ultra ili HP super i husqvarna LS+ ili XP u omjeru 1dl na 4-5L i nemaš straha, nije loše ni crveno ali ovo je bolje.
 

Rade79

Član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
78
Ako te dobro razumijem, ful gas i kad ide u lijevo i kad ide u desno. To što mašina kviči da ne obraćam pažnju? Nikad ne popuštam gas dok sam u otkosu
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,675
AV = Antivibracijski sustav

Nemoj dodavati i oduzimati gas, drži ga konstantno čim više. Svako otpuštanje gasa ostavlja motor bez podmazivanja.

Kad kosim, držim neki osnovni gas, a onda ga po potrebi dodam. Ne moraš raditi s punim gasom kad nema potrebe za tim.
 

Rade79

Član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
78
Dobro, dobro, čuvaću se i neću prelazit među. Kod nas je red kad te vide da kosiš da donesu kafu i ledne vode na livadu. E sad mi recite kako po Stihl upustvu postupam u takvim situacijama.
 

BL_BL

Novi član
Tu od
29 Ožu 2024
Poruka
5
Kupio sam novi trimer FS250, prvi rezervoar sam ga pusti na leru da radi, s tim što sam pokosio nekih 10 metara jer nisam mogao čekati :) Drugi rezervoar sam uzeo kositi ali malu travu.

Ja sam nedavno uzeo FS 120 i mogu ti reći da si ti bio puno nježniji od mene pri prvom košenju :)

Meni je prodavac rekao: ništa razrada motora. Svaki put (kako su ovde i rekli) ostaviš ga par minuta u leru nakon paljenja da se ugrije. Rekao mi je da nije dobro držati ga dugo na leru.

Problem s padanjem rješavaš tak da pomakneš onu ušicu, na kojoj trimer visi, prema naprijed.
To će i meni trebati, nego mi je došla do one druge crne plastike koja drži kabal što ide od motora do ručke, pa trebam i tu plastiku koja drži kabal da pomjerim malo, a ona nema šaraf kao ova za pojas. Koji je najbolji način da je otkačim a da je ne polomim? Trimer je došao već sklopljen pa nisam vidio koji je mehanizam na njoj.
 

Rade79

Član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
78
Jeste, ali prodavci svašta pričaju. Meni jedan rekao da u njega ne ide ono crveno nego zeleno ulje. A da zeleno ide u 4 taktne. Ali zar 4taktni nemaju ulje kao u autu a i zeleno i crveno ulje je za mješavinu.
U upustvu samo piše da se ne daje jak gas a da se pritom ne kosi (nema otpora), ne pominju ni ler ni ništa drugo.
Recite mi koju debljinu niti uzet. Preporučena je 2,4 a da li ja nešto gubim ili dobijam ako stavim 2,7 ili pak 3,00.
Da li da uymem one kvadratne i šestougaone, a video sam i neku sa tri boje.
Da li uzimati samo stihlove niti ili može i Husqvarnine ili pak od nekog trećeg manje poznatog. Ne bih uzeo od manje poznatog ali kažu mi i da kod njih može da se naleti na dobru stim što je rizik.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,675
...To će i meni trebati, nego mi je došla do one druge crne plastike koja drži kabal što ide od motora do ručke, pa trebam i tu plastiku koja drži kabal da pomjerim malo, a ona nema šaraf kao ova za pojas. Koji je najbolji način da je otkačim a da je ne polomim?
Pogledaj bolje, mislim da ju se treba samo izvleći s cijevi, tj da ima "pukotinu" na debljoj strani.
 

Ante2

Aktivni član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
173
Sto se tice flaksa za 2.2ks ja sam uzimao 2.7 i bio je ok dok na 3.8ks sam isto radio sa 2.7 i reze ko zilet, probao i 3.0 na sa fs350 i vidi se da tesko reze s njim kad idem u gustu i visoku travu je da mi ni 2.7 tu nebi nesto vele puno bolje odradio al bi bar lakse trimer vrtio glavu..
 

Rade79

Član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
78
Pa meni se čini da je najbolje ono što su inžinjeri proračunali. Možda griješim ali ljudima to posao
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
178
Ma moze slobodno 2.7 ako na trimer od 1 konja ide 2.4. Bitno da ti glava moze izbacit, obicno oni to gledaju na okrugli flaks, ako ides na kockastu ili neki takvi oblik neke glave znaju zezat
 

Rade79

Član
Tu od
18 Kol 2023
Poruka
78
Znači na pnu autocut 26-2glavu da idem okruglu lepa, 2,7 a kvadratnu i šestougaonu 2,3
 

Najnoviji postovi

Na vrh