• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

Tu od
19 Sij 2025
Poruka
18
Moj i tvoj koriste iste glave t45x. Sad poslje te inflacije dosla glava na 50e. Uzeo jeftiniju od husqarne cca 30e t35 universal. Ali ne valja puno prije ce se skrsiti unutra puca plastika kod zuba di kacis flaks. Dobro je sta mozes svaki dio posebno naruciti pa sam dvije stare glave t45x opremio s novim plastikama donjima i uskicama i jednu s gornjom plastikom pa sam miran 2-3godine. Koristio sam i 3.5mm flaks za travu nije nesto bio je djabe ali mladice u proljece i drvenasto dobro tamani. Noz mi treba za trnje potamaniti na jednoj parceli i nesto malo na svojoj necu u debelo za to je motorka...

Posljednje uređivanje:

teskostecenje

Novi član
Tu od
16 Stu 2024
Poruka
17
Husqvarne imaju problem kad stavis noz za mulchiranje malo malo pa ces morati da dotezes sraf na prenosnoj glavi ,kod stihla to nije slucaj.

teskostecenje

Novi član
Tu od
16 Stu 2024
Poruka
17
Licno sam imao tog iskustva sa husq 545 a i citao sam da su se isto zalili neki korisnici ,sa om755 isti problem imam kad radim sa mulcherom

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,807
pa evo, ja na 555rxt nemam taj problem, nisam imao taj problem niti na om 550, jednom jesam kada sam prvi puta radio sa tim, razlog je bio da nisam dovoljno dotegnuo šaraf...znači nema taj problem husqvarna nego pojedinci

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,807
A gle, ja nikad nisam imao potrebu napisati objavu tipa "moj trimer husq 555rxt, ne njemu se ne otpusta malcer noz, da li je i kod vas tako?" Ali ako mi se događa onda cu to napisati negdje, pitati...i tako, ako se javi 10 ljudi kojima se to događa zakljucit ce se da je to mana husq trimera, bez obzira sto par tisuca ljudi nemaju taj problem, ali nemaju ni potrebu da pisu da nemaju problem.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,031
Istina je, otpustio se i meni par put.
Piisal sam o tome već, a i kak sam riješil taj problem.
Pred jedno 10-tak g., član @vizy je bil pisal o tome (i zakaj neće kupiti Husq trimer). Isto mu nisam vjeroval dok se i meni samom nije to dogodilo.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,797
Kaj su fulali smjer navoja?

Tak je bilo kod mene na malčeru/mlinu Silovit. Stavili su jedan štift koji je trebal osiguravati da noževi ili glava s čekićima ne odvijaju vijak. No to je funkcioniralo samo ako je vijak bil divljački stegnut. Divljačko stezanje je imalo svoje posljedice, kaj je normalno. Kad se više nije moglo dovoljno pritegnuti, moral sam dati napraviti flanđu na koju dojdu noževi ili glava s čekićima. No na novoj je umjesto desnog napravljen lijevi navoj za učvršćivanje noževa. Nikad više problema. Dovoljno je lagano stegnuti vijak.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,524
I meni se to dogodilo koji put, ali ne vidim problem u tome... To se zna dogoditi kad zacvika scarlet pila u drvetu i sl... Ali list čim matica popusti, on se prestane vrtit. Čim matica malo popusti, pila se prestane okretati jer nije skroz stegnuta tako da ne dođe do potpunog odvrtanja matice i da pila negdje ne odleti.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,304
Navoj ima dobar smjer, i meni se par puta desilo sa noževima na husKVARni
Prije sam imao Alpinu koja je imala vijak umjesto matice i nikad se nije odvrnuo

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,807
@ZJ ja nisam rekao da se to ne dešava, samo velim da to nije pravilo.

Stvar je u tome da pri recenziji bilo kojeg stroja, napisati ćeš ono, ako ti je stroj ok naravno, radio sam, nema nikakvih problema dobar stroj, usklađen...i tak, uglavnom općenito. Nećeš, barem ja nisam niti jednu recenziju vidio da je netko napisao tipa...nije mi pukla gas sajla, svjećica je ispravna, nije mi progorio auspuh...i slično, ali ako je pukla gas sajla to će napisati svatko.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,031
Rekel sam da je problem u premalom promjeru prirubnica i (pogotovo) glupavo riješenoj šalici i to sam (bar malo) popravil (zamjenom šalice Stihlovom). Poslije se nije događalo.
Osim toga, Stihl ima navoj koraka M12x1,5mm, i donju elastičnu pločicu a HQ (i mnogi drugi) M12x1,75mm ali krute donje pločice.
Navoj manjeg uspona "bolje drži" i treba manji moment pritezanja za postići isti pritisak.

Na vrh