• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,920
Imas dva traktora koliko znam. Neki jeftiniji malcer ili rotomalcer kosta ko trimer.
Ne vidi se na slici baš; to je škarpa (stepenica) od polovice i nemre se traktorom ni bočno ni uzduž. Moglo bi nagibnim malčerom, ali to je premalo posla...
Inače tu dolje je put pa susjedovo, i zato nije košeno.
@lijeskakc, hvala na uputi. Tak sam i delal, no štel sam pokositi dolje pri korenju.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
734
Kupinje na rubu parcele... jedno 200-tinjak m2
View attachment 90899
Poslije
View attachment 90903

Flaksom nije išlo, korišten je malčer nož.
View attachment 90901
Nisam baš ulovil grif, jer mi se nož često zapiknul za zemlju i naglo stal, makar sam imel šalicu za ravni nož.
View attachment 90902
Ako tko ima kakav konstruktivni savjet kak to bolje raditi, rado ga bum prihvatil.
Nekak mi je prije bolje išlo z ravnim trokrakim nožem.
Ova šalica nije najbolje riješenje za malčer nož. Kupio sam originalni set i u setu dolazi piksa. Čini mi se da je malo duža od šalice.
Malčer nož sam koristio otrpilike 5-6 rezervoara goriva i nisam imao problem s time.

Kod tebe je Stihl 461 L verzija, moguće da je i to problem jer jer duži pa je malo nespretniji za ovu vrstu posla.

• Like
Reactions: ZJ

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,079
"Kod tebe je Stihl 461 L verzija, moguće da je i to problem jer jer duži pa je malo nespretniji za ovu vrstu posla."
Kakve to veze ima?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,920
Malo "visi" na reznu garnituru, ali to nije problem. L je samo prednost, vjeruj mi.

Znam da dolazi piksa, ali z njom bi to zapikavanje bilo i jače, pa sam zato koristil šalicu.
Očito ne treba s takvim nožem kositi do zemlje.
Kak vidiš, koristil sam štitnik za flaks jer mu je rub u ravnini vrha noža.
Pokazal se dobrim (koliko mi treba) i ne mislim kupovati pravog.

Prije sam, sa Husqvarni, koristil obični trokraki nož 300mm i z njim se to isto dalo pokositi.

Najnoviji postovi

Na vrh