• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ugradnja zracnih/hidraulicnih kocnica na traktor

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
A po tome kaj ne sere ulje po zadnjem kraju traktora dok otkačuješ crijevo, sigurnije su, jače koče ali nemoj me krivo shvatit i dobro postavljene uljne puno znače, kočim s Johnom i kamionkom (21t brutto tereta) i dosta znači.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Bitno je da rade. Ja sam sa zračnim prezadovoljan, stvarno veliki plus je da se zakoči u slučaju otkapčanja. Kod mene kad je otkopčam drži još zrak u sistemu,neko vrijeme.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
Ima svega toga i na hidrauličkom kočnicama (osim ovoga da kapa ulje), samo ne za 200kn koliko košta kočni cilindar...

lolam

Novi član
Tu od
9 Tra 2017
Poruka
11
NH, nisu bolje, jer koče jedne i druge :D
Zračne imaju nekih svakak nekih prednosti, no hidraulične imaju također nekih prednosti, finije doziranje sile kočenja npr. ili pak mogućnost kočenja nezavisno od traktora, kad se istima upravlja preko kipera i sl.
Pozdrav! Imam pravljenu prikolicu za imt 539. A osovina je od nekog vozila sa diferenijalom. Kocnica je izvedena starinski na "vintu". Zanima me kocenje kiperom odnosno malo pojasnjenja o cemu se radi, mada imam neku ideju? Posto imam jednosmjerni hidraulicni cilindar koji sjedi besposlen u garazi, volio bih imati mogucnost kocenja iz kabine makar" od oka". Hvala!

Na vrh