D
dmeter
Guest
Zašto bi iko poticao frizerski salon,to je usluga bez koje nije ugrožen opstanak.GROF kaže:...POTICAJI!???...ČA JE TO?., ZAČ JE TO?...
...narode! na samome početku mog pisma molim vas sve skupa da nenavalite name ko muve na G...o., ovo pišem jer mi nekoliko stvari ni jasno?., navest ću ženin /čitaj suprugin!/ i moj primjer. ovako!., o čemu se dela?., žena moja i ja krenuli u poduzetničke vode., ja ekonomista i računam samo na rad; dobit, trošak, profit., ... žena frizerka nima kadi delat., a žena oće delat treba novčića, treba od nečeg živit!., pomogli malo roditelji - to jim je i dužnost jer smo njiovi, u privrednu banku po novčiće i ajmo delat salon. majstori dolazidu i pomalo deladu - više lažedu, pekljadu, zanovjetadu, svi odreda imadu firme i obrte dok netreba dat - izdat račun iliti R-1., e onda vidi mare vraga!., svi odreda u blokadi, neisplati se radit legalno, propalo poduzetništvo zbog neplaćanja., a zgodno, sve deladu na crno, lova - novčići na ruke i u GOTOVINI., nima čekova, kartica, peglanja, banaka - provizija, sve u brutu, made in žep!!!., trebala nam brzo lovica - novčići, nenamjenski kredit, rata do =2.000,00 kn.-, kamata 17,99 %., pa ti delaj rodjo moj!
...postavlja se i nameće samo po sebi logično pitanje?!., pa kadi bi nam bil kraj da smo dobili poticaje od države; neki =50.000,00 kn.-, pa da je kamata bila; 6 %., pa da je poček bil; 2 godine, pa u ovi 9 godin da smo dobili poticaja barem; =5.000,00 kn.-, ...??? i tako da nenabrajam., i sad moja ženica - direktorica - vlasnica - šefica - čistačica - računovodja,... treba delat i delat da podmiri sve računčiće. ča ona više dela?., sve obaveze plaćanja prema državi su iz godine u godinu veće., a usluge u cijenama? su iste ili malo, malo veće!., kada žena? kalkulira i razgovara sa poreznom upravom., ma uvik je odreda lipo neljubazno utješidu!., pa ako vam neide posal., ki vam je kriv?., zatvorite butigu!...
...kada je bura, nevrime, snig,... napravil štetu na salonu?., odkud naplatit štetu?., ki je kriv?., bog!., država., narod.,... pitamo u općini /čitaj državi/., a ki vam je kriv kad niste osigurali?., ajde u osiguranje, osiguraj objekt i sve ono ča je u njemu!., halo bingo!!!., to i to., lipo dojdedu drugari iz osiguranja sve pogljedadu, popišedu,... projde jedno vrime, majstori - majstorine sve napravidu., drugi neradnici - menadžeri! izdadu račune - fakture; R-1., ajde po novčiće ili jim plati na izmišljene račune!!!
...podigla bi ona lako cijene i to nekoliko puti!., recimo da joj je muško šišanje izmedju =250 - 300,00 kn.-,... pa sve tako!., ali narode moj!., pa ki bi joj došal??? u salon!., u cehu frizera ličko-senjske županije imadu na celome području - terenu iste ili slične cijene usluga..., po tome se i ravnadu na svojim sastancima, seminarima, savjetovalištima,...
...ode ja predaleko i naširoko!., puno stvari mi ni jasno kada je poljoprivreda u pitanju!., pogotovo velika?...
...ovo je malo šale., ma šalim se ja!
TREBA DAT POTICAJE!, ČIM VIŠE!, ČIM REDJE I NA VRIME!, A DELO I POSAL!., MA KI VAM VOLI DELAT DOK IMA POTICAJEV!., MOŽDA OVE GODINE I MOJA ŽENA DOJDE NA RED ZA BILO KAKOVE POTICAJE!., NEKA ONDA POTICAJEV, PA KOME ONI SAD SMETADU!!! /narode moj nemojte se ljutit na ovo moje karikiranje nečije zbilje!/., ma samo me probajte razumit., ma i ja bi kakove poticaje!!!
BOG! VAS BLAGOSLOVIL NARODE RADNI I NERADNI = MOJ! sretno nam sa poticaji!
a i ulaganja su
10m2 prostora 30000 eura
Škare i pizdarije 1000 eura
Stolice i namještaj 1000 eura
Sveukupno 32000 eura
Dnevno 20 šišanja prihod 600-1000 kuna dnevno
Jedan poljoprivrednik da bi opstao naprimjer u proizvodnji mljeka 50 krava
50 krava 100000 eura
Štala 50000 eura
zemlja 50 hektara 100000 eura
traktor 30000 eura
sijaćica,plug,balirka i ostali prikljućci 50000 eura
Ukupno 320 000 eura minimum a svota je bliža miljunu
Prihod dnevno 1500 litara mljeka ukupno 3000 kn dnevno u laktaciji
ti kažeš recimo da joj je muško šišanje izmedju =250 - 300,00 kn
baš pošteno alat škare vrijednost 50 kuna dnevni prihod 5000 kuna ma ludilo
onda bi litra mlika trebala biti 200-300 kuna litra.