Imam naravno i ženku pauna, trebali bi biti spolno zreli, a sad bumo vidli... jučer sam našla bijelo jaje cca kokošje veličine ali purećeg ili biserkinog oblika... pa pretpostavljam da bi moglo biti paunovo. Nisam vidla da skače, ali se šepuri čitav dan.
Morala sam mrvičak recnut krila, jer on ode spavati na krov, a ona na svoje mjesto, i onda u cik zore počne urlaukati na vrhu krova i zbudi sve pse i susjede u bližoj i daljoj okolici, s čime oni nisu baš najzadovoljniji.
Inače su vrlo nezahtjevni, obožavaju kuhana jaja i crni suncokret i to mi služi kao mito da ode spavati gdje treba, jer u suprotnom izabire najvišu moguću točku.
Također kada on ili ona jedu, nitko drugi nemre jesti sve dok se ne najedu pa čak ni guske.
Žao mi je što nije sijalo sunce kada sam slikala, jer tek tada rep dolazi do najboljeg izražaja, jer se presijava.
Fazani su u volijeri, a i bolje, jer je taj mužijak sada u sezoni parenja strašno agresivan....preko volijere se nastavlja na pauna, pijetlove...bilo kaj i samo bi se tukao. Fazanka je snijela za sada 6 jaja i nadam se da bu sjedila. Oni su prstenovani.