• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ulje u hidrauliku MJEŠANJE hipenol-transhidraol

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Zato kaj je to benzinska a ne uljara :(rofl): :(rofl):

B

branci

Guest
kakvo ulje u hidrauliku preporučite za imt 533 i gdje u krapinsku zagorski županiji se može kupiti i da je jeftin

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
kakvo ulje u hidrauliku preporučite za imt 533 i gdje u krapinsku zagorski županiji se može kupiti i da je jeftin

Transhidrol ide ti izedu 25 i 30litara.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Imaš u Zaboku i u Pregradi trgovinu auto dijelova zove ti se Auto Poljo Prom ja tamo kupio nedavno transhidraol za IMT-ja s tim da nije od INE nego neki njemački u sivim kantama al je tamo bio najeftiniji u odnosu na dr trgovine

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Imaš u Zaboku i u Pregradi trgovinu auto dijelova zove ti se Auto Poljo Prom ja tamo kupio nedavno transhidraol za IMT-ja s tim da nije od INE nego neki njemački u sivim kantama al je tamo bio najeftiniji u odnosu na dr trgovine

Jel pise na karnisteru M1?
Kolko ti tocno islo litara do max?

D

djoomla

Guest
Pa od ine transhidrol je oko 23kn za litru, nije bas za zajebanciju radi par kuna stavljati drlog od ulja

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Ja sam ovo svoje plačao 22,50kn po litri a inino nije bilo nigdje ispod 28kn litra tu u mojoj okolici
Možda je kod vas u Slavoniji jeftinije,neznam

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Evo o ovom se ulju radi,a ako uzmemo u obzir da se radio o IMT-ju koji radi kod mene 50-70h godišnje čisto mu je dobro to ulje a i velika večina ljudi uopče ne mjenja ulje u mjenjaču redovito kak treba pa im još mjenjači funkcioniraju a po meni je gore staro ulje u kojem več ima i vode nego novo pa i najjeftinije,moje je bilo valjda pa i 10 god predugo unutra,to je bilo u takvom stanju da nije za vjerovat

A nije ni inin transhidraol baš neki vrh vrhova ulja tak da ja osobno inu baš ni ne volim upotrebljavat

Prilozi

• DSC00448.jpg
    DSC00448.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 432

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Ta ulja pakira Rauš u Vž, ne bi znal reči kakva je kvaliteta, motorno mi se ne dopada, u zimi je gusto ko Hipenol, i neke čudne boje. Inače su ta ulja puno jeftinija od INA.
Jednom prilikom je čovjek kupil PARAMO Češko ulje, za mjenjač od IMT-a. Točim ja to njemu, vidim da je neke čudne crne boje, a na dnu ostalo taloga 5 cm debeo!! Kasnije je ispalo da je greškom stiglo 2 palete nekog rabljenog ulja, pakiranog u karnistre od transhidraola.

D

djoomla

Guest
Evo o ovom se ulju radi,a ako uzmemo u obzir da se radio o IMT-ju koji radi kod mene 50-70h godišnje čisto mu je dobro to ulje a i velika večina ljudi uopče ne mjenja ulje u mjenjaču redovito kak treba pa im još mjenjači funkcioniraju a po meni je gore staro ulje u kojem več ima i vode nego novo pa i najjeftinije,moje je bilo valjda pa i 10 god predugo unutra,to je bilo u takvom stanju da nije za vjerovat

A nije ni inin transhidraol baš neki vrh vrhova ulja tak da ja osobno inu baš ni ne volim upotrebljavat

Neznam koliko si upoznat, inin transhidrol je preporucen od strane jd-a da se koristi dok su strojevi pod garancijom, a sto se tice motornog ulja, super 5 je prije koju godinu na testiranju bio svrstan na 3.mjesto po kvaliteti ulja u europi to valjda nesto govori, ako se dobro sjecam mislim da su njemci radili test.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Ne pratim testiranja al u traktor isto točim super 5 a ovo sam uzeo za mjenjač prvenstveno zbog cijene a i meni kolko radim bu dobro

A kaj se tiče auta za njih koristim prvenstveno Castrol i slična bolja ulja,nova opel astra dobila ful sintetični Castrol i nije ga potrošila do servisa ništa dok org opelovo potroši,isto tako u golfu

Ne kažem ja da INA ne valja al jednostavno mi nekak ne paše kao što vlasnicima zetora ne paše IMT

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ljepo pise u uputsvima traktora da se ulja u motoru,getribi,puzu volana i filteru zraka mjenjaju jednom godisnje ili na odreden broj radnih sati,tak da ak se toga drzite moze bilo koji proizvodac samo treba postivat gradaciju ulja.
Meni je imt 539 i 533 super traktori po mnogocemu,a imam i zetora i 533 i volim s jednim i drugim raditi samo svaki je napravljen za odredenu vrstu posl
Recimo zetor je zakon za oranje, veliki cirkular za drva.....
533 je stvoren za sijanje spricanje kosnju ,zubljanje sjena.....

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Neznam koliko si upoznat, inin transhidrol je preporucen od strane jd-a da se koristi dok su strojevi pod garancijom, a sto se tice motornog ulja, super 5 je prije koju godinu na testiranju bio svrstan na 3.mjesto po kvaliteti ulja u europi to valjda nesto govori, ako se dobro sjecam mislim da su njemci radili test.

Pff, o čemu on priča, INA ulja imaju svjetsku kvalitetu. Stavljati INA maziva u sjenu pored drugih proizvođača, osobito novopopularnih ne renomiranih distributera (ne proizvode nego samo pune ulje i prodaju u svojoj amabalaži) je besmisleno.

Ne pratim testiranja al u traktor isto točim super 5 a ovo sam uzeo za mjenjač prvenstveno zbog cijene a i meni kolko radim bu dobro

A kaj se tiče auta za njih koristim prvenstveno Castrol i slična bolja ulja[/B],nova opel astra dobila ful sintetični Castrol i nije ga potrošila do servisa ništa dok org opelovo potroši,isto tako u golfu

Ne kažem ja da INA ne valja al jednostavno mi nekak ne paše kao što vlasnicima zetora ne paše IMT

:icon_sad: evo još jednog neupućenog korisnika.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pff, o čemu on priča, INA ulja imaju svjetsku kvalitetu. Stavljati INA maziva u sjenu pored drugih proizvođača, osobito novopopularnih ne renomiranih distributera (ne proizvode nego samo pune ulje i prodaju u svojoj amabalaži) je besmisleno.

:icon_sad: evo još jednog neupućenog korisnika.

Ma svatko ima svoju teoriju i pusti jer se ne isplati zamarat,svatko kupuje kaj mu se cini dobro i u pravu si da svaka marka ulja ima testove pa si ih svatko nek procita i odluci.
Ina nije losa i jos nisam naletel na neku kopiju ine tak da nemam kaj rec lose opcenito.
Svaki proizvodac svoje ulje hvali i dize u nebesa a na nama je da odlucimo.:)

Najnoviji postovi

Na vrh