• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Umjetna gnojiva

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ma problem sa sedmicom,stvrde se brzo,tako da je problem tko ju sada uzme a treba mu u jesen.Bolje onda u jesen frišku uzet i razbacati ju odma.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
I bolje onda u jesen uzet kad je nema, jel?
Sve to jako puno ovisi koja ti je kolicina potrebna, najvaznije koja formulacija i po kojoj cijeni..
Nek neko ispravi ako grijesim ali gnojiva di je dodan sumpor ili kalcij mogu se prije stvrdnit, probao sam razne vrste gnojiva ali nekak ono poljsko mi ostalo u negativi jer je bilo po 50kg i kamen kamen. Najvise radim sa jumbo pak.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Problem kod jumbo pakiranja je sljedeći..Prilikom transporta smije se staviti 1 jumbo vreća na ovu ispod,a ne 13 komada kako mnogi u brodovima itd stavljaju,i onda se čude kak se stvrdne..
Sumporom se dobiva statička čvrstoća granule,da se teže drobe,sad kako se to odražava na vrijeme stvrdnjavanja neznam,no iz iskustva znam da smo imali dosta reklamacija na stvrdnutu robu dok se nije otkrio problem transporta,tj upravo stavljanja jumbo vreća na više od jednog kata..
vjerujem da je isto ili slično sa gnojivom na paletama...

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Ja sam imal sad zorku nulu i dosta se stvrdnula u Jambicama
A u malim vrećama nema problema

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Mi budemo sad uzeli za proljeće gnojiva jel je povoljno nadam se da nebude problema

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
A kakva su iskustva s Vukovarskim gnojivima. Do sada sam ga izbjegavao ali sad zbog cijene razmišljam o njihovoj 7-20-30 ili 0-20-30, a Kutinske 7dmice ionako nema.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Ja sam imal sad zorku nulu i dosta se stvrdnula u Jambicama
A u malim vrećama nema problema

A ja uzeo isto to gnojivo u vrecama jedan dio i bilo je stvrdnuto 1. paleta.
Ostatak je Adriatica u jumbo.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Vukovarsko nije dobro, imao sam 15-icu ovu godinu, prvo nije granuliran, onda ga se pol vec u vreci rastopilo, a i ne djeluje u zemlji baš najbolje.
Išao sam kasnije folijarno još sa P i K i tocno se vidi tam di nisam pošprical da je slabija kuruza
a toga kod kutine ili Yare nema.
Nikad više tak.
Ne isplati se,makar je jeftinije.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Eto, ja pak imam skroz drugačije iskustvo sa Vukovarskim gnojivom.
U proljeće sam sijao kukuruz sa Vukovarskom 15-icom, i sa 15-icom iz Kutine, razlike nema, jedino u granulaciji, i cijeni.

Isto tak sam koristil i Vukovarski 0-20-30, i skroz sam zadovoljan.

U buduće koje gnojivo bude jeftinije to ću i kupovati, jer po meni, razlike u učinku nema...

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Koristil vukovarsko 0-14-28 + Mg u jesenskoj brazdi(bilo najeftinije ), u prolječe za kukuruz npk 3x15 yara, kan kutina/yara.

Ak gledam se vukovarsko dosta bolje topi u zemlji .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Bome ja tek sad vidim razliku u yari od kupusa , kukuruza , krumpira dalje nemoram pričat.
Bolje se topi od kutine i bolji urod imam.
Za dalje ostajem na yari a sad ko ima puno možda mu bolje jeftinije ipak treba nešto i zaradit.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Neznam stvarno evo..možda je mene nešto drugo zeznulo još.
Ja sam to pripisal toj 15 ici kad sam ju prvi put sad koristil ovu god, jer nije mi se cinila kvalitetna baš.
Različita iskustva imamo.:)

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
A nezz ja sam jako zadovoljan i bacam po njihovim preporukama , njih smo pitali što i kako bacat za prihrane .
I malo nam objasnili na sajmu kad smo bili i zadovoljni.
Za sadaće to biti to.

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Neznam stvarno evo..možda je mene nešto drugo zeznulo još.
Ja sam to pripisal toj 15 ici kad sam ju prvi put sad koristil ovu god, jer nije mi se cinila kvalitetna baš.
Različita iskustva imamo.:)

Nisam ni ja bio zadovoljan s vukovarskim prošle godine ,ove godine koristio kutinsko i jednostavno je bolje . Ali ja radim male površine (češnjak) pa možda isto griješim ali vukovarsko više nemam namjeru kupovati.

Najnoviji postovi

Na vrh