MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Gnojivo je dosta pojeftinilo, samo da sjedne predujam za sljedeću godinu tako da ga možemo kupiti..
To je s pdv-om ili bez?
Jesi možda gledao njihovu 3x15 i ureu?To je sa pdv-om
Genesis Can metar 160 kuna,uzeo 5 metara danas
Malo gospoda imaju previsoke cjeneIsprobani Eurofertil 34 i mislim 37 u psenici i uljanoj repici ali cini mi se da nisu opravdali cjenu.
Sva gnojiva iz palete Timac su namjenjana prvenstveno za ciljanu gnojidbu di ti sam znas kaj trebas, pa zbog toga su u kojekakvim formulacijama. Sadrze mikroelementime i ti njihovi kompleksi....i ostale inovacije koje valjda poskupljuju proizvod
Naravno bez analize tla ne raditi gnojidbu. Efikasnost gnojiva prolazi na bogatom tlu.
Mogu izdvojit mikro gnojivo Pinkstart kojeg cu vjerojatno koristit i dalje u u.repici gdje s njim mjenjam npk15-15-15 kojeg sam davao predsjetveno. Puno bolje se pokazalo na blago kiselom tlu i pocetni rast biljke je bolji..
Koristit cu i onaj Phisomax (oplemenjivac tla s Ca i Mg). Nije tak skupo a i mala kolicina se primjenjuje.
Vele njihovi strucnjaci da ako je tlo bogato s makroelemntima dovolljno je koristi samo njega da oslobodi te elemente iz tla i to je to za neku skromniju i jednostavniju kulturu (npr psenica,soja)
Physiomax 1T 3500kn za 76% CaCO3 i 3% Mg??
Meni se to cini ultra skupo,a cisto sumnjam da neke manje kolicine mogu nesto promjeniti po pitanju Ph-a