• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Umjetna gnojiva

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ne, nego kao Petrokemijina urea. Vukovarska petnajstica je ko šoder. A yara kan je sa dodatkom sumpora tak da je u svakom slučaju bolji od onog bez sumpora…

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Gdje saljes na analizu i kolika je cijena?

Sta treba za ovu analizu koji Apprrr zahtjeva u svakih 5godina jednom? Govore da uzorkovati zamlju moraju licencirani labosi il moram poloziti za uzimanje uzoraka. a skolovanja nema.

Inspecto ili HAPIH - zavod za tlo, po uzorku je kakvih 250kn plus 50kn preporuka ako se ne varam i 40kn određivanje mehaničkog sastava tla.

Izvadiš uzorke sam, školovanje će vjv biti od strane APPRRRa u nekom trenutku.
Što točno treba ne znam, mi ovdje imamo Višetruku sukladnost i tu zbog onečišćenosti nitratima moramo provoditi analizu na 25% površina svake godine.

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
257
"Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji s turskom grupacijom Yildirim započeo je proces promjene vlasništva tvrtke Terra Mineralna Gnojiva, koja ima 54,52 posto udjela u kutinskoj Petrokemiji, objavljeno je u četvrtak u zajedničkom priopćenju Ine, PPD-a i Yildirim Grupe.

Do promjene vlasništva i okončanja ovoga procesa doći će nakon što budu ispunjeni uvjeti iz samog kupoprodajnog ugovora", navodi se u priopćenju o ugovoru koji je u četvrtak navečer potpisan u Zagrebu."

Ima li nade da se ponovo krene proizvoditi gnojivo, pa možda i cijene padnu?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ako s turcima dođe i jeftiniji plin pogoni startaju.
Ionako smo u fazi pripravnosti ,tako da samo nedostaje plin.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Nema to veze s Bogom,čista politika naših odabranika koji se ubijaju od posla da nam bude bolje.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ako s turcima dođe i jeftiniji plin pogoni startaju.
Ionako smo u fazi pripravnosti ,tako da samo nedostaje plin.
Ako i plina bude, nema više inžinjera i radnika koji su ti radili po pogonima i održavali procese u optimalnim parametrima da se dobije kvaliteta koje je bila.

Radnicima su nudili da idu brati vočnjake i mandarine da si namaknu za plaću, da li vamo to sluti na obnovu proizvodnje. Meni najvise na pakirnicu koja je dobro povezana HAC i HŽ s Europom. I sada sve što kupite u vrećama iz KT, je rusko ili tursko gnojivo. Neki vraćaju pune kamione jer deklaracija ne odgovara onome što je u vreći tj po analizi.

U petak bila televizija u KTm snmala reportažu oko promjene vlasnika.

Nema više jeftinog gnojiva, zaboravite, ne dajte svoje žitarice u bescijenje.

Ps:
Pazite se isplate "silos privatnika" pri prijelazu u EURO 1.1.2023 .
Tečaj koji je zamrznut 7.53450 je kupovni, a ne prodajni...sve Kune će se u banci promjeniti po tom tečaju a

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Gle jedno su birtijske priče,drugo je stvarnost.
Plaća je redovita,ne kasni ni dan.
Para za plaće ima,kao i za dar za djecu,jubilarne,i ostale obveze iz kolektivnog ugovora.
Mandarine je mogao ići brati tko je htio,kao i krastavce,nitko nije MORAO da bi dobio plaću.
Gnoj se ionako prepakirava i drugdje,tj i drugi proizvođaći to rade kada nemaju dovoljno vlastitog proizvoda.
A zašto,pa da bi zaradili.
Plina NEMA za proizvodnju,zahvaljujući politici,EU forama kako bi "sputavale" Putina u naumu,a nakraju kitu će popljugati oni koji su jadni,i tko nema dovoljnu proizvodnju hrane za vlastite potrebe(MI).
Tko nema vlastitu proizvodnju energenata(MI).
Tko uvozi svakakav drek lijepo upakiran i prodaje ga nama na akcijama(MI).
I nakraju smo MI pljugeri kako god okreneš jer nemamo ništa svoje.
A članke iz novina koje kvazi novinarčići pišu,često nemaju veze s vezom.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Znam direktno kako je u Pet, znam i da su mnogi koji su vodili/nadzirali procese po pogonima otišli. Marni ljudi.

Znam da su ostali oni "mlađi" koji kad si im rekao da odu do "x" ventila i pogledaju manometar su otišli i odšarafili "y" ventil i ispustili po 2m3 kiseline koja košta 1600kn/m3 da se proizvede. Ni njima sada nije ok, a mnogi su pod stresom i odlaze jer žele sigurnost jer imaju obitelji za hraniti.

Ima svega, a birtijske priče su bliže stvarnosti nego novinarske, to se slažem.
Stoga... gnojim za 8t/ha a ne za 13t/ha. :p

Posljednje uređivanje od moderatora:

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Tko je koristi i probao neki fiksator dušika ?
Da ne reklamiram sada, što ste probali i koje su cijene po ha? (kukuruz)

I dajte malo cijene umjetnih ponovo i gdje ima jer KTC Kutina je prazan...(mislim u okolici Kutine)

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Ktc nece skoro ni nabavljat. Ocekuju neke nize cjene pa da se neb presli pa kupli po visoj

Posljednje uređivanje od moderatora:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,716
E, dobro kad ti tak hoćeš, ali budeš se setil mojih reči gda buš kupoval novog auta, apartman na moru ili veći brod. :unsure:

Najnoviji postovi

Na vrh