• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Umjetna gnojiva

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
JA iz KT i ne mogu u KT naći nigjde KT UREA46%, jednostavno nema.

Trgovina na području KT imaju jos nesto 15-tice(par sto kila) i KAN27% isto tako, nema nikakvih kompleksnih NPK gnojiva.

Tražim jos 100kg urea i nigdje nema...morat ću je valjda sam proizvoditi..i zaliti po njivi :)

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ako si iz KT vjerovatno i kutinski vrapci na grani znaju da su urea i amonijak u zastoju.
Proizvoditi ureu po ovim cijenama sirovina(plina) je neisplativo jer da se "ugradi" taj plin u cijenu uree,nitko je nebi kupio.
Sva naručena količina uree,npk,kana je proizvedena i prema tome nebi trebalo biti nestašice.
Navodno od 1.4. bi trebao amonijak startati a potom i urea,pa će proizvodnja dalje ići(ako nebude nekih problema sa plinom-a valjda nebude).

N6ia6

Član
Tu od
25 Lip 2015
Poruka
142
A kakvo je stanje s Petrokemijasom?Gdje sam pitao nema i ne moze se naruciti(nekih 100-njak kilometara oko mene - Sveti Ivan Zelina)

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ako si iz KT vjerovatno i kutinski vrapci na grani znaju da su urea i amonijak u zastoju.
Proizvoditi ureu po ovim cijenama sirovina(plina) je neisplativo jer da se "ugradi" taj plin u cijenu uree,nitko je nebi kupio.
Sva naručena količina uree,npk,kana je proizvedena i prema tome nebi trebalo biti nestašice.
Navodno od 1.4. bi trebao amonijak startati a potom i urea,pa će proizvodnja dalje ići(ako nebude nekih problema sa plinom-a valjda nebude).
Da nije to bas tako jer petrokemoja ne zaprima nove naruđbe za novu proizvodnju.
KTC ne moze vise naruciti, AgriVet isto tako , ali se agrivet okrenuo Zorki IzSRB. I imat ce valjda tako vjeruju dva slepera zorke krajem travnja...

Kaj da sijemo kuruzu u svibnju......?

Ja sam isao samo po korekciju gnojiva i nasao sam 200kg 15x3 jer mi treba posto sam kupil 1jutro zemlje dodatno. 820kn 100kg 15tica u KTCPoljo u KT

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Vidjet ćemo što će biti krajem 3.mjeseca,pa početkom 4.
I trgovci kalkuliraju,a i vjerovatno narudžba nije moguća jer je rok isporuke tko zna kad...opet velim,ako to uskoro krene(a tak se očekuje), pa s obzirom na cijenu plina,budu se popunila skladišta...

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Na kamionu fco otvorena cesta. I ja sam jesenas tak naletio. Da se nac,al moras bit stalno u toku i nema nekih velkih kolicina na skladistu.

Najnoviji postovi

Na vrh