• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

UNIVERSAL

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,134
Malo, jako malo. Kaj ja znam točno, ali da bi se napunila motor treba raditi u leru cca 10 minuta.

Zagorec85

Član
Tu od
1 Ožu 2020
Poruka
50
Pozdrav
Opet se obračam na vas s pitanjem i novim problemom na 445 DTC. Kad traktor radi u "leru", čuje se iz dela spojke-kvačila ropot, zelo glasan...kad potisnem papučicu-pedal kvačila i kad osjetim mali napon, taj ropot utihne, kad pustim pedalu se čuje skoraj ništa...
Zanima me kaj bi lahko bio vzrok? Ležaji na spojni osovini? Potisni-druk-ležaj? al sumljam da druk ležaj se ne bi vrtio, prostog hoda je više nego 4 cm, šta bi značilo da nije u stiku sa prclima na korpi...šta mislite?
Ja imam isti problem,jel ovo riješeno i kako?

Ja imam isti problem,jel ovo riješeno i kako?
Naime čulo se lupanje pa je rastavljeno.Bio loš lager na spojničkoj pa je su promijenjene obe gornje osovine i svi ležaji u mjenjaču i oba sinhrona jer je jedan bio loš.
Nakon kaj se traktor zagrijao opet se čuje.
Jel može biti do kvačila.Lamele su dobre.
Razmišljam da rastavim napola i onda upalim motor bez mjenjača pa da čujem što lupka?

Najnoviji postovi

Na vrh