• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Usluge u poljoprivredi

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
655
@propali..... nemam vremena za takva natezanja. Ako netko želi raditi i raubati svoje strojeve ispod realne cijene troška - neka samo radi.
@dejan.d: može se sve gledati i tako, sa te strane, ali kako je bitno zaraditi a ne samo raditi bolja je ova druga varijanta (kada se radi manje) - i zaradi više.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,929
Pa kako sad nemaš vremena?

Kao vic sa Yugom:

Dolazi čovjek u salon automobila:

- Dobar dan, zanima me najnoviji model "juga"?

- Dobar dan, izvolite pogledati, evo ga ovdje... - odgovori prodavač.

- Oh, sviđa mi se! Nego, ima li klimu?

- Kako da ne, ima i klimu i ABS i grijanje sjedišta! Ima čak i jedan gumb, koji kad pritisnete izađu krila sa strane i pri većoj brzini možete i poletjeti!

- Čekaj, da li ti to me zezaš?

- Pa prvi si počeo...

Tako i ti, dao si nam tu neke forumle i xy varijabli koje treba uzeti u obzir, starost stroja, agregaciju, habanje, radni sati na godinu, šta radi, kako radi, zašto radi, jel Zetor, jel JD, jel IMT, zahvat, uvjeti rada, bla-bla-bla, veliš to je ozbiljan posao za izračunati...
Puno ljudi poput tebe soli drugima pamet, a kad treba to svoje drobljenje kad Vas netko uhvati u žrvanj prosijati da se vidi šta je od toga dobro, a što za otpad, onda kreće: "Nemam vremena, Ti si budala, neću s tobom imati posla, ma nije to baš tako, teli mi se krava, moram ići, a nema ni kera, a ne kravu." itd.

Ja bih ti dao posao ekonomista kod mene, ali nisi zadovoljio moje vrlo sitničave zahtjeve, a sve to zato jer ja nemam para da si priuštim takve usluge.

Evo sad ako si ozbiljan i hoćeš da odradimo jedan konstruktivan zadatak, bez mog pod*ebavanja i tvog suhoparnog nabrajanja, da ostavimo i nešto korisno ovdje kako bi si bilo tko mogao izračunati svoju cijenu uslužnog rada
Koji ti sve podaci trebaju? Da bi izračunao npr. isplativosti nekog posla, evo ako ti je puno jebanja za ništa, napravi isto za sebe, starost, iskustvo, znanje - šta već treba i koliko košta to tvoje računanje, ja ti uplatim na račun.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,242
Čemu ovakva diskusija. Ja bih to dosta pojednostavil. U kalkulaciju satnice ući sa 6 stavaka koje bi svatko tko se upušta u takav biznis trebal barem približno poznavati:
1. amortizacija traktora,
2. održavanje (redovni servisi i popravci) traktora,
3. amortizacija priklučka,
4. održavanje priključka,
5. gorivo,
6. trošak radnika ili sebe,
Odrediti broj radnih sati u kojima želimo da se traktor, odnosno priključak amortizira, procjeniti troškove održavanja u određenom vremenskom razdoblju (za broj radnih sati u tom razdoblju).
Tako dobivena kalkulacija možda ne bude najtočnija jer ima dosta procjena te jako zavisi o tome koliko kalkulant poznaje materiju. Ako je dobivena cijena blizu cijena koje egzistiraju na tržištu, vjerojatno nema velike pogreške. Vjerojatno se bu dogodilo da se na nekom poslu prođe lošije, a na nekom bolje.
Uvijek je dobro pratiti realne troškove i po potrebi korigirati pojedine stavke kalkulacije.

Cijena po vuri se uvijek jednostavno preračuna u cijenu po jedinici površine, ali nije dobro očekivati da bu cijena po površini za sve slučajeve jednaka.

luka

Dobro znana faca
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
443
Eto konkretno
Ja budem sijao po istoj cijeni kao i do sad, kupio sam. Dio goriva prije poskupljenja
Ostale poslove koje budem radio naknadno, ako mi cijena goriva poraste za 20 eura po hektaru, toliku budem digao cijenu.

Na vrh