Onda mijenjaj elemente pošto veliš da ti baca dosta.
Za te novce bi več mogel biti neki popravak, a za onih tvojih navedenih 1200 sve zajedno nema popravka
Ako je vanjski promjer manji, odmah ih baci u smeče i kupi široke, da nebi bilo problema. A to kaj su več sad tanje neču ni komentirati.Tako sam mu odmah i rekao.Za tih 6oo kn razlike mi se ne isplati riskirat.A u biti zbog bacanja na odušak i dima na ispuhu sam je i skidao tako da nema smisla popravljati polovično.
A ovu cijenu od 2-2500 kn.sam i očekivao i prije nego što sam ga zvao,samo mi je on to nekako ublažio preko telefona,pa sam se ponadao:mrgreen:
Valjda je mislio da mu je neću donesti ako kaže veliku cijenu.
Uglavnom bitno mi je da on to dobro napravi,a ovo da se mora platit od toga ne bježim.
Sad odmah perem i rezervar,mijenjam filtre,ona kruta crijeva za dovod goriva i povrat također tako da sistem za gorivo bude ko curica.
Daj mi reci ove podloške ispod dizi (bakrene),Kupio sam nove ,unutarnji promjer je isti kao na staroj,dok je vanjski manji,i ove nove su(ćini mi se )malo tanje.Bitno ili ne ?
Dali ima još nešto na što treba paziti prilikom postavljanja dizi na glavu?
a nova bosch pumpa kolko kosta? Kakvih proizvodaca ima na trzistu kad su u pitanju IMT traktori?
Samo bum komentiral da se to zove popravak pumpe. Košta ali .......Pumpa došla sa reparacije,montirano sve,traktor pali ,sve je ok.Sada još čekam da mi jedan majstor dođe preštelati ventile,kad je već sve pri ruci-što bi rekli.
Popravak je koštao 2571 kn.:idea:
A djelovi stanu u jednu šaku
Uploaded with ImageShack.us
Najvjerojatnije zato jer ta diza nije radila kak treba ili je na tom klipu manja kompresija, pa je dolazilo do lošijeg sagorjevanja.Još me zanima zašto je ovaj jedan uložak dize u tako lošem stanju (gornja slika,treća diza po redu)?Sva je neka "nagrižena" kao da sam je iz zemlje izvadio a ne skinuo sa traktora.
Ovo što se tiće nošenja pumpe u beograd je ok-ako je tako.To dosad nisam znao.
Mada kad se tu još dodaju troškovi za gorivo,iće piće itd.,to na kraju ispadne parsto kuna jeftinjije.
I usput-nakon ove reparature i ovo je nova pumpa-samo je kučište ostalo staro
Da nije to od vode ?Još me zanima zašto je ovaj jedan uložak dize u tako lošem stanju (gornja slika,treća diza po redu)?Sva je neka "nagrižena" kao da sam je iz zemlje izvadio a ne skinuo sa traktora.
Da nije to od vode ?
Videl sam uložaka i u lošijem stanju, tak da baš i nevjerujem da je do vode.Ti si već drugi koji mi je to rekao.Znaći moglo bi biti da je napukao kanal za vodu na glavi,pa nešto vode završi gdje nebi trebalo:|
U tom slučaj bi trebalo biti nešto bijelog dima na ispuhu,jel tako ?
Kad nalijem vodu budemo vidjeli
kako ti sad traktor radi,jel puno bolje,jel bolje prima gas..zanima me jer izgleda da i ja na svom imt 539 moram ovako raditi pumpu pa et ako ti nije problem napisi sta si prvo primijetio na traktoru kad si stavio pumpu posle remonta.pozz