• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vaše mišljenje o Cub Cadet traktorskim kosilicama i preporuka za kupovinu

milosh

Novi član
Tu od
15 Lip 2018
Poruka
2
Pozdrav svima,

novi sam ovdje, i kao što sam napisao pri predstavljanju, registrovao sam se na forum u nadi da ćete mi pomoći savjetima oko kupovine traktorske kosilice. Čitajući forum vidio sam da imate iskustva sa takvim kosilicama, pa reko' da vas zamolim za mišljenje.

Radi se o košenju seoskog imanja srednje veličine, jedan dio je pod manjim voćnjakom a ostatak je uglavnom čist, sa par većih stabala. Teren je ravan i nema strmina. Trava se kosi često i sakuplja za kompost.

Površina za košenje nije zapravo toliko velika da se mora kositi traktorskom kosilicom ali razmišljamo o kupovini takve zbog jednostavnosti upotrebe - jer se ne mora hodati za njom i jer se pokošena trava može jednostavno odvesti na mjesto za istresanje.

Trenutno sam pikirao jedan model od Cub Cadet-a koji mi najviše odgovara cijenom. U pitanju je LT1 NR92, evo ukratko značajki:

Širina košenja: 92 cm
Motor: Cub Cadet OHV, 1 cilindar, 420 cm3 - 7.8 kW
Prenos: Transmatic (varijator sa remenjem) sa 6 brzina
Predviđena površina: 3000 m2
Koš za travu: 240 l

Linkovi:
https://eu.cubcadet.com/uk/products/lawn-tractors/lt1-transmatic-drive/details/ean/4008423873788/
https://ivrt.hr/vrtni-strojevi/traktorske-kosilice/lt-serija/traktor-lt1-nr92.html

Zanima me više stvari:

1. Kakva su vaša iskustva sa kvalitetom Cub Cadet traktora? Znam da je to poznati američki brend, ali se nekako bojim podvala iz Kine. Kupio bih ga od poznate firme ovdje u BiH (link) i mislim da je to cijenom dobra ponuda. Kažu da imaju obezbijeđen servis i dijelove.

2. Koju vrstu pogona biste preporučili, Transmatik ili Hidrostatik? Koliko sam ja čitao, hidro pogon je precizniji i uglađeniji ali komplikovaniji i skuplji za održavanje (ulje i filteri). Takođe, traktor bi se vjerovatno ponekad koristio zimi za čišćenje snijega, pa ne znam kako se hidro pogon ponaša u zimskim uslovima (zbog veće gustine ulja).

3. Kakva su vaša iskustva sa trakt. kosilicama kad se treba kositi u voćnjaku oko voćaka, što se tiče praktičnosti i radijusa zaokreta. Ovaj traktor ima radijus zaokreta od 46 cm i to se čini dobro, ali ne znam koliko je to praktično. Jasno mi je da se na takvim manjim površinama sa puno prepreka i ćoškova ne može traktorom pokositi sve 100% precizno i da će uvijek trebati malo popraviti (tako je i sada nakon obične kosilice).

Znači, taj traktor bi kosio relativno malu površinu u odnosu na njegov kapacitet ali relativno često (jednom sedmično u sezoni), tako da trava skoro nikad ne bi bila prevelika.

Hvala svima unaprijed!
 

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
915
Istina da nemam iskustva, ali sam cuo da su TOP! Motorne kosilice su im takodje strasne, tako da mogu mislit sta je tek ova masina... ;)
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,709
imam taj traktorčić kosilicu, ubi me koji model, sad 4-tu sezonu odrađuje bez ikakvog ulaganja...mlati oko hektar travnjaka...naravno, ne odjednom, sinko vozi svaki dan dve ure kad je lijepo vrijeme...:(happy):
 

milosh

Novi član
Tu od
15 Lip 2018
Poruka
2
Ok, hvala vam.

ZJ, taj MTD jeste jači i veći ali kod nas je 500 KM (1900 kn) skuplji od Cub Cadet-a.

Jedini koji su kod nas jeftiniji od ovih Cub Cadet-a su Villager, a mislim da se to dvoje ne može porediti po kvaliteti.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,202
Villager ti je Stiga, odnosno GGP.
Za moj ukus taj model CC-a je za početni model preskup u odnosu na obične MTD traktorčiće.
I preslab jer još treba i nositi košaru.
Kod nas za 12t kn dobiješ model sa 107cm zahvata i 500cc 17ks motorom, doduše bez košare.
Pogledaj kod više trgovaca jer bi MTD trebal biti jeftiniji prema CC-u (recimo kao Dacia prema Renaultu).
 

tema

Novi član
Tu od
31 Kol 2024
Poruka
10
imam taj traktorčić kosilicu, ubi me koji model, sad 4-tu sezonu odrađuje bez ikakvog ulaganja...mlati oko hektar travnjaka...naravno, ne odjednom, sinko vozi svaki dan dve ure kad je lijepo vrijeme...:(happy):
Lijepo ovo pročitati 😊,četvrtu sezonu odrađuje bez problema.Dali se radi modelu:

Cub Cadet LT1 NR92 ?​

Moj brat je kupio prije 3 godine.Do sada je 5 puta mijenjao remen,slata je na servis,pa čekanje 3 mjeseca dok stigne,i opet isto, remen vrlo brzo ode kvragu.Neki dan sam popravljao Ursus (još jednom zahvala dečkima na pomoći) i dignem bratovu kosilicu da vidim šta se dešava i zašto remen se na brzinu uništi?
Primjetio sam jednu za mene nologičnu stvar??? Znači kosište ima 2 noža i nije mi normalno da remenice od oba noža nisu u istoj visini, otprilike remenica od desnog noža je viša za 2 cm od remenice lijevog noža.Probao sam ručno malo okretat i jasno mi je zašto se remen spali na brzinu.Sad se pitam dali su tvornički pri montaži na montirali greškom jednu od remenicu drugog modela???
Ako ti nije teško da pogledaš na svojoj kosilici dali su remenice (vodilice) na oba noža u istoj visini,i ako nisu koliko je odstupanje od jedne do druge?? Nisam vidio mogućnost za regulaciju visine.Hvala i veliki pozdrav
 
Na vrh