• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VERTIKALNI SILOSI

M

marioJB

Guest
cabage kaže:
Imam ja jedan polupraktičan način čuvanja žitarica, pa i vlažnog šrota, a da ne mogu ni miševi ni zrak to toga. Kod nas u selu ima tip koji od nekud, pitaj boga kud, vozi limene bačve od cca 200 litara. To vam je bačva ko ova za naftu, ili ti od ulja. Samo što ovima se skida komplet poklopac. Moj bratić radi vlažni šrot u to, samelje, dobro nabije i samo ispod poklopca, prije nego zatvori, stavi foliju da dok zatvori ne dolazi zrak.
Sad još ima bačve koje je punio lani i ni jedna se ne kvari. To su inače bačve od koncentrata za pravljenje sirupa od voća. Zanimljiva stvar, samo što je maloteže baratati s tim, jer je puna teška oko 200 kg.

te bačve ima u jastrebarskom negdje,ili u okolicu i jamnici milim da je izmađe 20 i 50 kn bačva.neznam točno moj je reko da će ić po to kad bude samljeven kuruz

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
mario 00 kaže:
cabage kaže:
Imam ja jedan polupraktičan način čuvanja žitarica, pa i vlažnog šrota, a da ne mogu ni miševi ni zrak to toga. Kod nas u selu ima tip koji od nekud, pitaj boga kud, vozi limene bačve od cca 200 litara. To vam je bačva ko ova za naftu, ili ti od ulja. Samo što ovima se skida komplet poklopac. Moj bratić radi vlažni šrot u to, samelje, dobro nabije i samo ispod poklopca, prije nego zatvori, stavi foliju da dok zatvori ne dolazi zrak.
Sad još ima bačve koje je punio lani i ni jedna se ne kvari. To su inače bačve od koncentrata za pravljenje sirupa od voća. Zanimljiva stvar, samo što je maloteže baratati s tim, jer je puna teška oko 200 kg.

te bačve ima u jastrebarskom negdje,ili u okolicu i jamnici milim da je izmađe 20 i 50 kn bačva.neznam točno moj je reko da će ić po to kad bude samljeven kuruz

mucho expensiv, iliti po naški el ti todorič čača :shock: :shock: :shock: :shock:

za tih 50kn bačva kupim 60 vreča za mljevenje
vreča košta 80lipa i kad ju dobro napunim ima cca skoro 50 kila, kad ih vozim (prekoputa kuče su mi, neki su to i vidjeli, šanana, zelenko......) moram imat pripreme ko za olimpijadu extremnih sportova da ju dignem i metnem u tačke kak je taška, a kad ju metnem moram si malo odpočinut ( odremat) , a za istovar moram imat dobro jelo da bi imo snage ( 2 vreče), a tačke se oče raspuknit od 100 kila tereta :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajd mi još samo reči gde nabavljaš vreče po 80 lipa, ja i deda uzimamo 500 komada po toj cijeno odmah :!: :!: :!:
KOd nas su po 3,50 kn komad, a čul sam da na bjelovarskoj strani ima negdi po 2,50 kn, pa mi sad ti reci gde ima tak jeftino!!!!! :?: :?: :?: :scratch :mrgreen: :blackeye

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ŠANANA IMT 565 kaže:
Ajd mi još samo reči gde nabavljaš vreče po 80 lipa, ja i deda uzimamo 500 komada po toj cijeno odmah :!: :!: :!:
KOd nas su po 3,50 kn komad, a čul sam da na bjelovarskoj strani ima negdi po 2,50 kn, pa mi sad ti reci gde ima tak jeftino!!!!! :?: :?: :?: :scratch :mrgreen: :blackeye

ima u garešnici, pokraj benzinske prekoputa, najljepše dvorište koje si ikad vidio :D po 80 lipa, dimenzije 500x1000x 0,05mm, čvrste su , dugo traju, fleksibilno poslovanje , idu na ruku onom ko kupuje, odlična firma :D :D :D :D

one po 2,5 kn su kad ih napuniš ne mogu dvojica dignut, to je u bjelovaru u firmi rak , oni rade najlone za silose, to zaboravi, to su vreče za zelje kiselit, preskupe su i preteretne

one iz garešnice su kakti zapremnine 30kg ali važu i 50kg, vagano, nemrem ih dignit one doljnje

pa gdje vi svi kupujete tak skupu robu :shock: :?: a ja sve jeftino

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Neznam ja, kod nas su po 3,50, ali sve mi se čini da najesen budem išo za garešnicu :mrgreen:
Gdje li samo nalaziš takve stvari :p :p :p

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ŠANANA IMT 565 kaže:
Neznam ja, kod nas su po 3,50, ali sve mi se čini da najesen budem išo za garešnicu :mrgreen:
Gdje li samo nalaziš takve stvari :p :p :p

el ti je poznat naziv, ti si ko lovački pas, sve nanjušiš, tako i ja sve jeftino :D
vidio si red vreča prekoputa kuče, to cca 1000 vreča znači cca 800kn :D nemre bit jeftinije ni da oče bit jeftinije za smjestit 50 tona zrna :D

tamo imaš izbor i to široki, od dimenzija do cjena :D a garešnica ni meni nije blizo, ali se isplati otič :D

po potrebi uzimam vreče i trošim, sve drugo je zatvoreno, gore prekrito najlonom od bala sjenaže da ne mogu ptice čvakat, meni bolje od silosa jer svake godine mogu metnit na drugo mjesto kako mi paše i nema kvarenja :D

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kakav naziv :scratch :scratch :mrgreen:

Pa ja dam za 100 kom, 350 kn, ovo je tvoje stvarno jeftino! :shock:

M

ModestyBlaise

Guest
Molim jednu dobru dusu ako mi moze napisati vanjske dimenzije vertikalnih silosa za zrno - znam da ima silosa zapremine 10m3, interesira me znate li ima li 5m3 i kolike su mu dimenzije - hvala puno na odgovoru.

Inace, pokusala sam naci tehnicke podatke s ovih linkova koji su gore navedeni ali nazalost domene su ukinute.

spensi

Član
Tu od
5 Ožu 2009
Poruka
128
Mozes naci na netu sve o silosima, njihovim dimenzijama i kapacitetu.
Moj savjet je pocincani silos jer ne stvara kondenzaciju.
Na farmi imamo i limene pocincane i plasticne.
Limeni su bolji i bolje konzerviraju.

IMG0135A.jpg

IMG0134A.jpg

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
spensi: kako misliš da limeni ne stvara kondenzaciju? kod kuće imam jedan krov od lima,sav se ujutro ljeti kondenzira...

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
866
Probaj ovo http://www.agritech.it
Stranica je novo 'sređena', pa pola sadržaja nema. Imaš na talijanskom jeziku silose i pod modelima SIV se otvori tabela s dimenzijama.

spensi

Član
Tu od
5 Ožu 2009
Poruka
128
abrkili kaže:
spensi: kako misliš da limeni ne stvara kondenzaciju? kod kuće imam jedan krov od lima,sav se ujutro ljeti kondenzira...

Jedno je krov, a drugo silos. Ljeti kad udjes u silos je ko u rerni, dok kod krova imas veliku razliku u temperaturi s obje strane krova i to narocito kad je zatvoren prostor ispod limenog krova. Narocito ako ispod krova limenoga imas organski materijal koji se zagrijava i zivotinje.
Mi imamo dva limena po 300 kvintala i nikada nema kod njih kondenzacije, za razliku od plasticnih.
Dok ovi plasticni sta su vani uvjek ces naci malo kondenzacije, a narocito na ljevku.
U tom slucaju mi kod praznjenja silosa ocistimo i zapalimo unutra dezinfetant koji je u stilu vostane svjece. Zapali se unutra da dimi. To su tzv. nebulizatori koji se koriste za dezinfekciju.
Treba biti i pazljiv kod stavljanja zitarica u silos. Zitarice se moraju ohladiti, ne stavljati ih ugrijane i dok se griju u silos. U tom slucaju stvaraju unutar veliku kondenzaciju i dolazi do kvarenja, sto za posljedicu moze imati nakupljanje mikotoksina koji su opet jako opasni kod proizvodnje mljeka. Narocito se to odnosi na kukuruz.

kantar

Novi član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
22
Ljudi zna li neko za vertikalne (betonske ili dr.) silose za silažu cijele biljke kukuruza? Da li je to neko radio kod nas?

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Imam doma jedan i služi za skladište zrna kukuruza. Kaj se tiče sliko za cijelu stabljiku kukuruza najbolji je horizontalan, samo staviš dole foliju, na nju kipaš silažu, traktorom nagaziš i zamotaš da nema zraka, najjeftiniji silos

kantar

Novi član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
22
Jeste najjeftiniji, ali...
Radim na jednoj velikoj farmi krava i svake godine isti problemi, je gazio dobro - nije gazio, brzo se puni - sporo se radi itd...
Mislim da je kvalitet silaže u vertikalnim silosima ujednačen i dosta bolji nego u horiz. silosima.
Investicija je sigurno puuuno veća, ali prednosti: ne treba prijevoza puno, nema gaženja i ujednačen kvalitet silaže što je najvažnije. Čitao sam o tome dosta u literaturi. Interesuje me je li to neko radio ili vidio kod nas ili vani.

Najnoviji postovi

Na vrh