bornakutina
Aktivni član
- Tu od
- 5 Tra 2010
- Poruka
- 1,194
Koja je to brzina 3 ili 4?
Koja je to brzina 3 ili 4?
Ovaj video oranja je čista sprdačina,tu dubinu postigne i tanjurača.Ista dubina ali veča radna površina,brže i jeftinije.
Ovaj video oranja je čista sprdačina,tu dubinu postigne i tanjurača.Ista dubina ali veča radna površina,brže i jeftinije.
Svaka čast ako ti u jednom prohodu možeš napraviti tako kvalitezno kao što je ovo izorano ,,,,,, volio bi vidjeti jedan video da se uvjerim jer što tanjurača radi znamo , a što radi plug isto tako ,,,, odorati plitku brazdu i totalno je prekrenuti ,,,, volio bi imati tanjurače koje to mogu napraviti po visoko i nisko košenom strništu ili zatravljenoj površini ,,,,,,, samo se nadam da neko nije pobrkao ovo oranje sa dubokim jesenjskim :icon_pray: jer ovo su plugovi koliko vidi za PRAŠENJE , ili PODSMAKNJIVANJE , iako je nekada sa konjima ili kravicama to bila standardna dubina :icon_anal: znam danas te dubine ne zadovoljavaju iako niko u vrtu ne štiha DUBLJE happy):
Naravno da tanjurača 24 diska ( leskovačka ) u dva prohoda napravi bolji posao od ovoga oranja-prašenja.Pod pojmom prašenja strništa se nigdje ne navodi da je potrebno preokrenuti brazdu. Kod prašenja strnjaka sa IMT 539 i tanj.24 diska sam ja napravio podosta posla,iako se u početku radilo sa plugom 2x10. Isti efekat posla,manja potrošnja i veći učinak.