• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Video isječci

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Gle, ja se bavim povrtlarstvom, ne nešto veliko..... ove godine nisam imao sreće, voda ušla i nemam ništa, ali to nije sada bitno, meni su 533 savršeni za taj posao, mali spretni okretni, za kultiviranje, ogrtanje, košenje okolo, vuču creine 2200, špricanje... većega mi jednostavno netreba..... u oranju i pripremi tla bi dobro došao koji konjić više, ali na toj površini tu nema ekonomske računice..a nikuda mi se ne žuri..... Bela lađa iz dvorišta nikada nejde....

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Istog sam misljenja ko i ti da su ti mali Imt-i sasvim dobri za ove povrsinske radove, jest da nisu bas udobni, ali zavrsavaju svoj posao..
Ja imam dva 539, ali svakak bi mi trebal jedan jaci traktor bas za oranje i pripremu zemlje..
Pomalo se obraduje sve vise zemlje i vec mi je dosta toga da moram par dana sjediti u traktoru od 8 do 20 i orati s jednom brazdom.. Dopizdi to i njemu i meni, ne toliko njemu, koliko meni..

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Prodaj jednog 539 i dodaj još love i kupi nešto veče, kakav imaš u planu traktor?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
To mi je u planu, ali kad uvijek novac ode na druge vaznije stvari, ali bude i to jednom..
Pa dosta mi se svidaju ovi Fiati, ima ih par komada u selu i ljudi su prezadovoljni..
A gledam malo i Zetore, ali oni su bezobrazno skupi, no dok ga jednom kupis, djelovi za njega su smjesno jeftini, a udoban je traktor, a na to patim, na udobnost u traktoru i tihu i dobro zatvorenu kabinu, tj, bez prasine..

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Pa čini mi se da za sličnu cijenu od zetora možeš kupiti puno jačega fiata koji su po meni jedni od najboljih traktora, ima jedan moj prijatelj 880 dt i kaže da ga nebi mijenjal za ništa, jako ga malo održava, a traktor ide i ide bez ikakvih problema, ali ako gledaš fiata ond arađe zemeš nekog 70-90 ili tak nekaj sličnog, možda jačeg.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A kaj će mu te kvrge tipa -90 serije poslije 539?
Potraži nekaj u klasi 55...65 ks. 70-66 je idealan model za manja gospodarstva.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
ZJ, a kakvi su ti među modeli 66, 88 i slični??? koje su razlike u odnosu na čiste 90 ili 94 serije??

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Mjenjači u sredini, manji po gabaritima, niže kabine bez platforme...poišči malo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne fali im nikaj, samo je pitanje na kakvoga se nameriš.
Meni su starije serije draže (550, 640 npr). Jedino kaj su (dupljaki) neokretni.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
E pa na starije mislim,svi znamo da je staro kvalitetno :icon_cool:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Imam unija 53097.god stroj od traktora. Motor 3 cil. 53ks vuče 2x12,tanjurače 24 diska,obične drljače 4 krila,sjetvospremač 2.60m rotokosu 185cm a mali potrošač. Neznam kako se tebi uspio zamjerit ali meni služi odlično sa svojih 5 000rs samo smo mjenjali lamelu i što malo slini hidraulika ali to mu od rolobala i rotokose naša greška.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Kronetovi strojevi :icon_super:
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=Tndei02vzdM[/YT]

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Pa čini mi se da za sličnu cijenu od zetora možeš kupiti puno jačega fiata koji su po meni jedni od najboljih traktora, ima jedan moj prijatelj 880 dt i kaže da ga nebi mijenjal za ništa, jako ga malo održava, a traktor ide i ide bez ikakvih problema, ali ako gledaš fiata ond arađe zemeš nekog 70-90 ili tak nekaj sličnog, možda jačeg.

Ma fiat je i meni favorit, ali se tesko namjeriti na nekog sa relativno malo radnih sati i da nije izrauban, dok zetorov ima mladih godista, a i velim, djelovi za njih su bagatela..

A kaj će mu te kvrge tipa -90 serije poslije 539?
Potraži nekaj u klasi 55...65 ks. 70-66 je idealan model za manja gospodarstva.

Ako bude Fiat, definitivno bude nekaj iz klase 90 i to ne manje od 70, 80 ks..
Moram imati traktor koji bude vlekel bez problema 2x14 pluga i tjeral nekakvu rotobranu 230-250 cm..

Zapravo, dok dode vrijeme za kupnju traktora budem gledal jedino fiate, zetore, nista drugo, nikakvi univerzali, imt-i i ostale kopije..

Na vrh