[/QUOTE] bilo je i na zapadu sličnih tvornica, no niti jedna nije opstala.[/QUOTE]
Pa dobro ako nije do sada propala onda niti neće,jer koliko se vidi oni se samo šire još više.Jer ako sve kupuješ i samo sklapaš gdje je tu onda dobit?Primjer stariji Renault traktori:fendtov motor,bosch pumpa,deutz hidraulika,zf getriba znači taj traktor je cijeli tuđi ali na maski piše Renault,i gdje je tu logika ili uspjeh?Lako je sklopiti tuđe djelove pa udariti brend i pokupiti novce,aj ti milo proizvedi sve sam i sklopi i to da radi pa da vidiš biznis.Mislim meni je svejedno jel će neka tvornica propasti ili ne,ovo su samo činjenice.U Rusiji ima zapadnih traktora kao i svugdje,ali prednjači Mtz.Isto kao i u Švedskoj,Estoniji i Finskoj (možda zato što u zimi pali kad drugi neće),a i u Francuskoj je u zadnje tri godine prodaja skočila za 150 %.Razlog je jednostavan,nisu skupi a lako ih je održavat i obavi posao kao i onaj koji je 3X skuplji od njega.Ako se nešto i pokvari djelovi se prodaju maltene na kilu,nekim ljudima nije bitan luksuz nego zarada.