• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Video isječci

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
901
Šteta kaj nisam slikal prije par godina kad je prijatelj radil motor od scanie marine, da to vidiš staneš u cilindar i još moraš imat lojtru za van izaći🙂cilindar 2 metra skoro.
Pa i na ovom je tako, bez problema uđeš u motor, klip si vidio, ima 9 cilindara, svaki cilindar u dnu ima revizijski otvor. Rekao bih otprilike 4 m visine, 10 dužine i 2 širine.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Šteta kaj nisam slikal prije par godina kad je prijatelj radil motor od scanie marine, da to vidiš staneš u cilindar i još moraš imat lojtru za van izaći🙂cilindar 2 metra skoro.
A tek kakve je motore radila moja bivša firma,za ruske nuklearke,motori koji su u slučaju havarije hladile reaktore.

• Like
Reactions: H&S

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Još od prije rata u Ukrajini stoji tam jedan motor na remontu ali nikak da se pokrene obnova. Žalosno je na kaj je Adriadiesel danas spala... Jad i bijeda. Ljudi nisu plaće vidli po par mjeseci... Mladi su otišli, ostalo samo par starijiih koji čekaju penziju. A rijetko tko u Europi ima tak velike obradne centre, da je volja gazde, našlo bi se posla...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Stari su svi otišli u penziju, od ovog šta je ostalo nitko ne zna popraviti te motore ili napraviti remont na njima.
Njih par penzionera koji još mogu, rade honorarno i idu po terenu. Jedan od njih je i bratić od moje matere, pričao mi je ovo ljeto o tome i situaciji u kojoj je firma. Njima još plaćaju jako dobre novce da odrade te neke poslove a zanimljivo je da "mlade" radnike ne puštaju sa njima na teren da nešto nauče a ima njih par koji imaju volju.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
578
A tek kakve je motore radila moja bivša firma,za ruske nuklearke,motori koji su u slučaju havarije hladile reaktore.
Nekad radili odljevke i mehaničku obradu dijelova brodskih motora, dijelova kormila i tak..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Ovi su 100%radili u Njemačkoj. Tam ima dosta križanja koja, na ulicama koje imaju odvojene vozne trakove, prije semafora imaju mogućnost skretanja za 180°.

• Like
Reactions: ZJ

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,232
A tek zegeri na bolcnama 🤦
Sa fi 120 zegerima za rupu znam imat problema na poslu, nekad tak izleti iz kliješta, da ga tražimo po radioni 🤣🤣

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
901
Kak se tu skidaju karike? I jel karika ij jednog dijela ili više?
Nemam blage kako se skidaju, ali znam da su iz jednog komada, ima glavne i pomoćne kontrolne karike. Inače sam radio kao komunikacijski/IT časnik za IT infrastrukturu, PA, vatrodojavu, radio, satelitsku i mobilnu vezu,... Jedno od zanimanja gdje je cijeli brod "tvoj", a ne samo dio. :)

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Stari su svi otišli u penziju, od ovog šta je ostalo nitko ne zna popraviti te motore ili napraviti remont na njima.
Njih par penzionera koji još mogu, rade honorarno i idu po terenu. Jedan od njih je i bratić od moje matere, pričao mi je ovo ljeto o tome i situaciji u kojoj je firma. Njima još plaćaju jako dobre novce da odrade te neke poslove a zanimljivo je da "mlade" radnike ne puštaju sa njima na teren da nešto nauče a ima njih par koji imaju volju.
Tako su i nama tajili znanje na željeznici kad sam počeo raditi. Kad je neki kvar na uređaju onda nas pošalju da tražimo kablove ili da sređujemo skladište. Bojali su se da mi nebudemo bolji majstori od njih. Žalosno. Zato nam je između ostalog država tu di je sada.....

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,835
Meni je šef rekao da to što radim i kako otklanjam kvar, ne pokazujem nikome.
A ja njemu, da mi se za to ne ide u pogon!

Najnoviji postovi

Na vrh