• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
A evo i mojih fotografija:

Hidraulična pumpa (lijevo) zajedno sa svojim pogonom i polugom za uključivanje

IMG_3047.jpg

morao sam posudit sliku od člana VTZ,
ako skinem pumpu mogao bi vidjet kvar ali nebi si nista mogao pomoć?
Jasam dobro shvatio?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
bilo je mali ruse negde u postovima da se odatle moze sve zavrsiti sa tim spjnickim osovinama. nemog naci ali najbolje iscitaj postove jer je jos nekoga to mucilo i ima objasnjeno da ponovo nepisemo isto

farmer george

Novi član
Tu od
24 Lip 2011
Poruka
15
Pozdrav svima! Imam pitanje vezano uz hidraulik. Dali je moguće da pumpa hidraulika vuče zrak i nagura ga u sistem pa da se pojavi višak ulja koje iscuri na čep rezervoara?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
@ Malirus...tako je, iza hidraučine pumpe se nazire jedan poklopac (4 šerafa) koji kad makneš vidiš spojničku...
ako su pojedene kajle budeš samo njih mijenjal bez raskapanja traktora, a ako je pojelo i spojničku, ja sam moral sve mijenjat...:icon_cry:
nju razjebat može samo freza, stara imt-jka...ona nabija traktor prema naprijed i popusti tu di je najtanji...
dakle ko ide kupovat rusa, prvo pitanje je: jeste li imali frezu na njemu!

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
Pozdrav svima! Imam pitanje vezano uz hidraulik. Dali je moguće da pumpa hidraulika vuče zrak i nagura ga u sistem pa da se pojavi višak ulja koje iscuri na čep rezervoara?

obično se to dogodi nakon prćkanja po hidrauličnom sistemu, ostane zrak, pa ga natočiš do ibera i mora nekam krenut...obično se usere odmah nakon paljenja...:biggrin:
natoči opet ulje i vozi dalje, ja niš ne diram...:(happy):

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Evo upravo sam odvezao majstora kući koji ima iskustva s rusima
Skinuli smo dekl s druge strane,onaj okrugli,veli majstor ajmo vidit lamelu,i stvarno,lamele vise nema i druk lezaj je propao,tako da traktor stvarno mora na pola a spojnička će se tek onda vidit najbolje
Veli moze ga uzet radit sutra
Slučajno sam pitao u Jurvalu koliko dođe set(lamela korpa i potisni) veli 1700kn
Sutra zovem u Madarsku pa ću bit pametniji

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147

Ili su ti ulja agresivna jedno prema drugom (ako je dosipano ulje)
ili ti pumpa vuče falš vazduh

@malirus
a zašto bi mijenjao korpu , prvo otvori pa vidi šta je u pitanju

farmer george

Novi član
Tu od
24 Lip 2011
Poruka
15
Hvala Savo na brzom odgovoru. Ulje nije mješano jer je novo a na pamet mi je pala pumpa i zrak jer poluge ne krenu odmah kad podignem ručicu već sa malom zadrškom i poluge nisu tvrde

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Prvo sve rasarafit pa po dijelove,nego Savo koliko bi vladimirec trebao imati lamela-2 ? radna i pogonska?

Malo me buni ova slika posto nemam dvostepeno kvačilo

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
jednu lamelu ima. na slici te buni zato sto je lamela rasklopljena. na njoj idu dve obloge i srce sa celicnim lamelama za koje se obloge nituju. jednostepeno mu je kvacilo, na dvostepenom imaju dve lamele i dve korpe. ako je dobro srce lamele mozes samo obloge zamenuti ako imas majstora za to. korpu pogledaj samo ako nije pukla .zabice se promenu ili nasteluju a mogu se i navariti i obraditi. potisni lezaj ako je los moras promenuti ali uzmi kvalitetan

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147
Korpa može da pravi probleme i kada nije pukla , treba obratiti pažnju da ona tri štifta prolaze kroz rupe bez ikakve naznake zapinjanja ili kočenja

Jedna je lamela , i ne poznajem vladimirca T25 sa duplom lamelom , bar nisam čuo za njega

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=1VBcoedCvm0[/YT]

vlado i bizon 020

Posljednje uređivanje od moderatora:

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
kod nas u rumi imas po meni najpovoljnije novu. svakog 3 u mesecu. a inace prodavci su vecinom ukrajinci i zive u novom sadu gde imaju prodavnice. mogu se raspitati za cenu nove mislim da ti je to najbolje resenje jer nisu skupe

ajde mi se raspitaj i jel se moze kako to poslati postom do Zagreba?

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
sigurno ga ima kaj i tjerati mali vladika...ali ide to njemu...@ivanz vidio sam dvoj berač u Đelekovcu al je bez bunkera..

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Jako mi liči na JFov kombajn.....za njega je dovoljno 25ks....znao sam jednoga koji je završio po kili:(doh):
640px-JF_semi-mounted_combine%2C_Fordson_Super_Dexta_1.jpg

mirko bosanac 1

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
421
kako se to cudo zove dase moze na internetu traziti je mislim da kod nas u okolici toga nema ako netko zna gdje ima neka javi

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
sigurno ga ima kaj i tjerati mali vladika...ali ide to njemu...@ivanz vidio sam dvoj berač u Đelekovcu al je bez bunkera..

kada smo se čuli, rekao je da će bunker odrezati........sada mi nekako i žao što sam ga prodao, trebao sam od njega napraviti jednoredni i prilagoditi ga za fergusona, pa bi imao 8 komušačkih valjaka za jedan red.......i to bi bio odličan berač, jer je jako dobro čistio na hederu, pa su se i gume manje trošile, možda i najbolji zmajev berač ikad napravljen.......

ova skalamerija što se stavlja na traktor mi se čini OK, al to nisam vidio nigdje kod nas.........za potrebe do nekih 10 jutara godišnje je dobra stvar, a zakači se skoro ko prikolica, naprijed i nazad + ubacivanje hidrauličkog razvodnika i možeš krenuti u posao.......

Najnoviji postovi

Na vrh