Ali gdje ih kupiti u okolici Sl. Broda, do Vinkovaca nemam dijelova za Ruse.
Ne razumjem, čega kupiti?
Ako pitaš za španere dao sam ti cijenu iz Mađarske,ovdje nisam našao
Tebi bi ostalo da platiš postarinu
Planiram oko 10.06 ić u Mađarsku pa javi
Imam dobrog tokara i mogao bi mi to napravit,bio sam prekonekoliko puta na otpadu željeza i nađem komad sličnih dimenzija ALI uvijek ima nekih viška dijelova i cigo neda rezat
Odustao sam vrlo brzo od samoizrade
Koja je debljina ploče koju si tokario, dali ide iz vana na dekli osovine na reduktoru i dali si morao uzimati duže vijke za debljinu ploče ili su postojeći dovoljni. Znaš da je teško pronaći vijke jače od 8.8. Vladimirca imam više od 20 god. kao drugi traktor i na njemu je Rus napravio sve naopako jedino kada volan skrećeš lijevo on stvarno skreće lijevo (barem na mome) pa bi bilo čudno da je španere stavio sa vanjske strane poluga. Zašto kako treba ako se uz malo truda može naopako.:icon_eyes:Imam i ja te prirubnice na reduktorima, kolega napravivo na stroju, popili pivo i rade ko pravi. inače lanci u križ smetaju za rad kardana. pozdrav
1. Savoris točno je da su unutarnji španeri jači ali nisu za rad sa kardanom i kultivator jer smetaju točku, a bez njega ne ide.
2. Etnošindra na svima traktorima poluge deru zadnje gume ako to ne riješiš. Ja to rješavam špagom od bala. Na svako oko poluge omotaš špagu dva puta i to je to, a kada kvačiš priključak špagu sataviš u kutiju ili džep. Ako imaš prirubnice koje ne koristiš prodaj ih meni.
Govorimo o vanjskim špamerima jer oni udaraju u gume. Vanjski skoro svi udaraju. Imam iskustva sa IMT 533 i 539, mali i veliki Ursus. I opruga smeta. Na svima sam koristio špagu koja se kreće na relaciji poluge - džep - poluge i sve OK.Po mom misljenju njabolji je feder i možel poluge rastegnut sa rukama makar i do guma kad je feder gore,ali dok su ruke slobodne onda ih drži skupa i ne mrda nikamo..neki na 539 vežu poluge sa špagama,ali na vladiki još nisam vidio da su svezane ili kaj...e tu sad znače i oni španeri kaj su u križ pa ne puste poluge k gumam ,a ovi bočni puste..