Uh , puno je pitanja ali ajmo redom i polako , ako preskočim neki odgovor podsjetite me
Savo,opet ja sa oblogama,samo ovaj put sa oblogom od kocnica. kolko je debela obloga,jel znas mozda?
5mm
Savo evo slika celog sistema (sa nekim objasnjenjima)
Eto slika sa jednom malom napomenom da se mehurici javljaju na levom (finom) filteru i na delu visikog pritiska na srafu (oznacio sam na dodatnoj slici) a dok povlacim drukalicu ka sebi / znaci dok je izvlacim cuje se strujanje vazduka ali nikako da otkrijem odakle dolazi , mada mi se cini da je iza pumpe kod spoja male cevcice sa pumpom ali je sve dobro utegnuto. Sta ako je cevcica napukla?
Ovaj vijak na koji ti pušta , tu treba da bude kapa kao i na desnoj strani ali to je manje bitno jer taj vod je pod pritiskom i tu iako ne valja puštalo bi samo naftu , ništa strašno
Desno od ovoga označenog vijka ti je holender za samoodzraku , sa njega ide ona cjevčica prema prelivu od dizni pa u rezervoar , skini taj mali holender i na njemu mora da bude jedna veoma tanka rupica , provjeri jeli možda začepila ili korozirala , na tu rupicu teoretski bi trebao sav vazdruh da se odstrani
Znači u drukalici je jedan obični 'O' ring , rasklopi je i zamijeni ako cjevčica nije korodirala
Otpusti kako već rekoše cijevi od visokog pritiska prije dizni pa verglaj i vidi dobijaš li tu naftu
Ali jedna stvar koju primjećujem me navodi na možda malo veći problem a to je ona rupica na usisnoj grani , to je neko probušio da bi ubrizgavao start sprej poretpostavljam , to je moga prethodni korisnik traktora da uradi što dovodi do zaključka da je i on prije tebe imao neki problem
pozdrav svima, ovako imam jedan problem sa vladom t25 stariji model sa 3 mjenjaca... ovako znaci radi se da kada ja zagasim traktor i dalje ga mogu pomicati(gurat..) znaci desilo mi se na maloj nizbrdici, ja zgasim traktor pod kvacilom i naravno trebo je ostat stajat jel je u brzini sve ko inace do sad! ali on lagano krene napred, provjerim dali je u brzini ili mi je možda izbacio ali opet ide napred.. onda sam ga zakocio jer nisam imao vremena gledat.... ja upalim traktor i krecem ali kada pustim kvacilo on nece odma uhvatit! onako polako hvata koda da je lamela izlizana
Zbog ovoga mislim da su ti poispadale kajlice na spojničkoj osovini pa kada se zagrije osovina i raširi onda uhvati pa ide dok se ne ohladi ili trzne motor na kočenje
Skini onaj poklopčić iza hidraulične pumpe pa pogledaj stanje spojnice