Ako zbija ulje moguće da ti nabija ulje iz motora u pumpu ili ti sama pumpa propustila naftu.Kod mene kad se to dogodi uzmem ključ 14 odvrnem šaraf dole na ispustu ibispustim tekućinu.I tako do slijedećeg puta tj svakih 70-80 sati. Neda mi se sve raskapat i reparirat.Kad bude išla generalka onda će ić i to.
Nedolazi ti ulje nego prolazi nafta!!!
To ulje ti nije pod tlakom da bi moglo uc u pumpu a semering sluzi zato da ulje iz pumpe necuri iz nje pa tako i na velikom rusu,,,
Samo nek mi neko dokaze kojim putem moze ulje iz motora bez pritiska i bez bilo kojeg sistema podmazivanja da dospe u kuciste pumpe. Tebi se zaostalo ulje u kucistu pumpe mesa sa naftom i izlazi gore.Elementi pumpe su najverovatnije poceli propustati previse naftu i podizu nivo u kucistu pumpe. Mnogo lakse bi bilo da iz pumpe deo nafte preko semeringa udje u motor jer se nivoom povecanim u pumpi to moze desiti a obratno je nemoguce ili je to za dosije X I ova rotaciona pumpa ima odusak na vrhu pumpe gde ti najverovatnije i izlazi a tu se i sipa ulje kad se odusak odvrne
Ako je kuciste pumpe bez ulja znaci iscurelo je onda moze kroz los semering da prodre neka mizerna kolicina. Ali ako pumpa izbacuje naftu skroz gore nivo je mnogo veci i pritisak u samom kucistu pumpe da nema teorije da tad udje iz motora u pumpu ulje. Pre ce izlaziti jednim delom cak u motor.Nikog nepodcenujem ali za mene je to nemoguce