• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

Betmen

Član
Tu od
29 Sij 2013
Poruka
124
Nisam gledao, nisam stigao. mjenjao sam ga prije oko 40 radnih sati, ali mi nije jasno zasto izbija, jedino sta mi pada na pamet da su sarafi na pvp (kljuc 17) gdje se sarafe konusne cijevi za dizne, popusteni ili nesto unutra popustilo...

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Ako zbija ulje moguće da ti nabija ulje iz motora u pumpu ili ti sama pumpa propustila naftu.Kod mene kad se to dogodi uzmem ključ 14 odvrnem šaraf dole na ispustu ibispustim tekućinu.I tako do slijedećeg puta tj svakih 70-80 sati. Neda mi se sve raskapat i reparirat.Kad bude išla generalka onda će ić i to.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ako zbija ulje moguće da ti nabija ulje iz motora u pumpu ili ti sama pumpa propustila naftu.Kod mene kad se to dogodi uzmem ključ 14 odvrnem šaraf dole na ispustu ibispustim tekućinu.I tako do slijedećeg puta tj svakih 70-80 sati. Neda mi se sve raskapat i reparirat.Kad bude išla generalka onda će ić i to.

Ulje iz motora nemoze doc u pumpu nego moze curit na sastavu pumpe i motora!

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Itekako bi moglo doć iz motora kad ti ode semering oko osovine bosc pumpe.
Od kuda bi onda meni dolazilo nonstop ulje u nju a ne točim ga?
Tako mi se dešava i na velikom rusu samo što ona pumpa je klipna i ima odušak.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Nedolazi ti ulje nego prolazi nafta!!!
To ulje ti nije pod tlakom da bi moglo uc u pumpu a semering sluzi zato da ulje iz pumpe necuri iz nje pa tako i na velikom rusu,,,

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Nedolazi ti ulje nego prolazi nafta!!!
To ulje ti nije pod tlakom da bi moglo uc u pumpu a semering sluzi zato da ulje iz pumpe necuri iz nje pa tako i na velikom rusu,,,

Druže ajde onda kako ima ulja u njoj?Ako ne dolazi iz prednjeg djela di se veže za prostor motora od kuda bi drugud došlo ULJE ne govorim o DIZELU.
Jasna mi je razlika između ulja i dizela te ne sipam ulje u dizel jer ipak traktor mi nije dvotakni :icon_lol: :icon_biggrin::(happy):

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Prvo nemoj me nazivat "drug" imam svoje ime!!!
Ulje se nalieva u pumpu a aulje iz motora samo podmaziva prenos na pumpu,,

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,146
Moguće je da ulje iz motora dospije i pumpu ali nisam siguran da baš može de je ''prefilava''.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Samo nek mi neko dokaze kojim putem moze ulje iz motora bez pritiska i bez bilo kojeg sistema podmazivanja da dospe u kuciste pumpe. Tebi se zaostalo ulje u kucistu pumpe mesa sa naftom i izlazi gore.Elementi pumpe su najverovatnije poceli propustati previse naftu i podizu nivo u kucistu pumpe. Mnogo lakse bi bilo da iz pumpe deo nafte preko semeringa udje u motor jer se nivoom povecanim u pumpi to moze desiti a obratno je nemoguce ili je to za dosije X I ova rotaciona pumpa ima odusak na vrhu pumpe gde ti najverovatnije i izlazi a tu se i sipa ulje kad se odusak odvrne

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Vica to i ja pokusavam objasnit al nevredi,,,
Izgleda da on ima vise kompresije u karteru nego u cilindrima pa eto pritiska:D::D::D:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ni uz tu kompresiju u karteru nemoze proterati ulje u pumpu jer ima oduska motora ili bi izbilo merac. To je prosto nemoguce da se desi. Remont pumpe i kraj price a nek prica ko sta hoce

E

el pibe

Guest
Samo nek mi neko dokaze kojim putem moze ulje iz motora bez pritiska i bez bilo kojeg sistema podmazivanja da dospe u kuciste pumpe. Tebi se zaostalo ulje u kucistu pumpe mesa sa naftom i izlazi gore.Elementi pumpe su najverovatnije poceli propustati previse naftu i podizu nivo u kucistu pumpe. Mnogo lakse bi bilo da iz pumpe deo nafte preko semeringa udje u motor jer se nivoom povecanim u pumpi to moze desiti a obratno je nemoguce ili je to za dosije X I ova rotaciona pumpa ima odusak na vrhu pumpe gde ti najverovatnije i izlazi a tu se i sipa ulje kad se odusak odvrne

Može vica ako traktor prevrneš ili okreneš naopačke gravitacija radi svoje i pumpa počne bljuvati ulje na iber:icon_oak:.Je**š ga ulje nekam mora izbiti pa makar i na čep kad nema di:D:Samo kad ti ajmo reći"ulje"počne nadirati,ispusti ga u prozirnu posudu i probaj ga pod prstima i vidjet ćeš da je razrijeđeno i da u njemu ima znatno više nafte nego ulja.Znači kak je vica rekao pumpa na servis elementi propuštaju.Postoj mogućnost da je netko ugradio dozirku koja stalno pulsira ulje u pumpu:icon_rofl:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
ima jedan semering u boš-pumpi...50 kuna mi zadnji put uzeo majstor kad sam imal takvih problema...
...postavlja se pitanje jel treba za tak malo novaca tako puno razglabati ovdje...:(wait):

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,146
Dobro bolan nemorate odmah omalovažavati nečije iskustvo i znanje , lijepo vam kažem da je moguće da ulje iz kartera prodire u PVP , nisam siguran da je moguće da je prefilava ali da može ući to može garantovano.
A kako , e pa proučite malo uljne kanale ili pitajte dosije X.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ako je kuciste pumpe bez ulja znaci iscurelo je onda moze kroz los semering da prodre neka mizerna kolicina. Ali ako pumpa izbacuje naftu skroz gore nivo je mnogo veci i pritisak u samom kucistu pumpe da nema teorije da tad udje iz motora u pumpu ulje. Pre ce izlaziti jednim delom cak u motor.Nikog nepodcenujem ali za mene je to nemoguce

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ako je kuciste pumpe bez ulja znaci iscurelo je onda moze kroz los semering da prodre neka mizerna kolicina. Ali ako pumpa izbacuje naftu skroz gore nivo je mnogo veci i pritisak u samom kucistu pumpe da nema teorije da tad udje iz motora u pumpu ulje. Pre ce izlaziti jednim delom cak u motor.Nikog nepodcenujem ali za mene je to nemoguce

U potpunosti se slazem s tobom,,,

Najnoviji postovi

Na vrh