vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
je imenjak , imaš prav
Hvala,sutra ću probat skinut diznu pa ću vidjet,nisam to nikad radio,jel treba nešto posebno znati za skidanje,vjerovatno ću trebat još pomoći
Pozdrav,
Zna li tko koga u hrvatskoj da možem dobiti rezervne djelove za Vladimirec T25A? Ja sam iz slovenije i malo daleko mi je do vas....
pozdrav
Riješen problem,je nedjelja al ne pita se,bio si u pravu ,malo je na bakrenoj podloški propirio,ošmirglao sam ju i vratio ,radi mali ko sat,eto opasnost prošla,mislio sam ode 300 -tinjak eura za glavu i ostalo ,Savo hvala,i ostalima na pomoći...Moraš prvo otkačiti cijev dizne i preliva , pa onda skinuti poklopac od klackalica da bi mogao da zahvatiš diznu sa ključom.
Treba ti vilasti ključ 30 koji ćeš vjerovatno morati malo da poviješ u stranu , ako budeš ujedno drugim ključom hvatao i diznu u isto vrijeme onda nemoraš povijati ključ , za ovo treba malo spretnosti ili još jedan pomoćnik ali nije ništa strašno.
Znači izvuci diznu i ona bakarna podloška ispod nje ti je vjerovatno stradala , ako je dobra samo je zagrij i naglo ohladi da omekša pa vrati na svoje mjesto i uredno zategni , usput provjeri dosjed te bakarne podloške na glavi da slučajno on nije oštećen ili nagorio.
Jesam kako si rekao,dolje je glava loše obrađena,tržio bi novu podlošku da nije bila nedjelja,poslužiće i stara a ja ću kupiti da imam u rezervi kojuDotjeraj ga meni i za takav kvar nećeš dati 300 , uradim ti u pola cijene :icon_mrgreen:
Nego , jesi li ti odgrijao i naglo ohladio podlošku , pusti ti šmirglanje.
kad smo sredivali rucicu menjaca,skinuli smo limove od patosa.al odozdo taj poklopac menjaca izgladao nam je nesto veci....hmmm sad mi se vraca slika.... verovatno mislis da treba da se skine i onaj vertikalni limsto dolazi ispod ispred sedista...jel tako? jer mi smo skinuli samo onaj gazeci lim patosa kabine,ispod cega su neke cevi....a sam poklopac menjaca je nekako velik...i cudno mi sto kazes savo da nemoramo skidati kabinu...Nemora kabina , skineš samo limove od patosa.