Sto se tice snage motora kod vlatka ima vise verzija i najvise je razlika usled drugacijih bos pumpi i time je doslo do povecanja snage. Zapremina svih motora je ista i oko 2300 ccm a snaga prvih verzija sa zaobljenom haubom je 18kw ili 25ks. Sledeca verzija je pojacana na 23kwili 31ks i zadnja na 34ks. Isti motor je i u T30 samo pojacan na nekih 36-37ks. Tako da tu nema mnogo razmisljanja jer snage je dovoljno za njegove potrebe. Auspuh sam vrlo lako prepravio sa onog dole na gore uz 2 kolena od 6/4 od kotlovskih cevi i najbolje bi mozda bilo dodati jos jedan ispravan mali prigusivac na postojeci i cev gore slicno kao kod mene. Ja sam ubacio srednji lonac od opela pa je jos umanjio ali nije izgubio nista na snazi i cak i nemoze tu izgubiti ako se nepreteruje i suzava. Ali po motor nije dobro ni raditi bez njega jer potpomaze i radu motora. Novi auspusi koje sam gledao nisu kvalitetom ni prinlizno dobri tako da sam odustao od novog. To je teska mala privreda. Ovako nekosta takoreci nista i vrlo lako se odsece i okrene gore