Vrati li ti se papuča kvačila nazad kada ubaciš u 3 i 4 ?
to bi ga onda trebalo da muci i od ranije. neznam kakve bi to imalo veze sa zamenom lamele. ako mu se to desava odkad je zamenuo potisni lezaj i lamelu pre ce biti da se mora slobodan hod i stanglica brave nastelovati jer je po mom misljenju to uzrok. moze se desiti i to sto kazes sa viljuskom ako je bilo prevelikog slobodnog hoda na kvacilu pre pa nije manifestovalo na kvacilu.
e to je sad vec druga prica.ako te zezalo i pre onda je savoris u pravu. najverovatnije kriva viljuska pa zakoci bravu .ili sama brava koci. moze biti jos jedna stvar u sta sumnjam. dal niste nekad skidali deklice sa leve i desne strane menjaca gde su osovine viljuski i udarali po njima bez stisnutog kvacila. verovatno se moze desiti slucaj da ste zamecali osovinu pa nemoze uci u leziste skroz [ rupu u kojoj seta osovina] brava nemoze da zakljuca menjac tako do kraja i nemoze da otpusti kvacilo. ili je kriva viljuska ko sto savoris kaze i isto zeza na identican nacin bravu za zakljucavanje i kvacilo neotpusta skroz. moras sve redom pregledati.pregledaj osovinu koja se pomera kad ubacujes u 3-4. brzinu koja se pomera pa vidi dal na krajevima nije tuceno po njoj i obrusi ivicu ako jeste. skini pod limeni i imas bravu menjaca sa desne strane na 4 vijka i pogledaj dal nije koroziralo unutra i poribalo nesto u vezi te osovine..ispod brave imas 4 opruge i ispod kuglice koje zapravljuju menjac. tu hoce zaribati i zardjati .ako to nije otvaraj menjac poklopac gore pa pregledati viljusku i sve ostalo u vezi te brzine.sve neispravnosti uticu na bravu. ona nemoze zabraviti do kraja i dobiti hod kojim otpusti kvacilo do kraja uvis.sad mora se redom pregledati sve sta utice na bravu da je koci.dali se steluje posebno za svaku brzinu?jer ostale se saltaju brez ikakvi problema,da to ga je zezalo i prije zamjene lamele
dali se steluje posebno za svaku brzinu?jer ostale se saltaju brez ikakvi problema,da to ga je zezalo i prije zamjene lamele
e to je sad vec druga prica.ako te zezalo i pre onda je savoris u pravu. najverovatnije kriva viljuska pa zakoci bravu .ili sama brava koci. moze biti jos jedna stvar u sta sumnjam. dal niste nekad skidali deklice sa leve i desne strane menjaca gde su osovine viljuski i udarali po njima bez stisnutog kvacila. verovatno se moze desiti slucaj da ste zamecali osovinu pa nemoze uci u leziste skroz [ rupu u kojoj seta osovina] brava nemoze da zakljuca menjac tako do kraja i nemoze da otpusti kvacilo. ili je kriva viljuska ko sto savoris kaze i isto zeza na identican nacin bravu za zakljucavanje i kvacilo neotpusta skroz. moras sve redom pregledati.pregledaj osovinu koja se pomera kad ubacujes u 3-4. brzinu koja se pomera pa vidi dal na krajevima nije tuceno po njoj i obrusi ivicu ako jeste. skini pod limeni i imas bravu menjaca sa desne strane na 4 vijka i pogledaj dal nije koroziralo unutra i poribalo nesto u vezi te osovine..ispod brave imas 4 opruge i ispod kuglice koje zapravljuju menjac. tu hoce zaribati i zardjati .ako to nije otvaraj menjac poklopac gore pa pregledati viljusku i sve ostalo u vezi te brzine.sve neispravnosti uticu na bravu. ona nemoze zabraviti do kraja i dobiti hod kojim otpusti kvacilo do kraja uvis.sad mora se redom pregledati sve sta utice na bravu da je koci.
A jeli možda neko rasklapao mjenjač ?
ja moj menjac sastavio i zatvorio. zasad salta super i zabravljuje dobro. kraisnik kod tebe je menjac sa jednom rucicom. jesu 3 i 4 brzina sto te muce na istom mestu na birace samo je razlika dal je u sporim onda je 3 a u brzohodnim 4. mislim da je kod tih drugaciji raspored brzina nego u mojeg a neznam ni kocke kud seta birac sa jednom rucicom dal je isto kao kod mojeg sa dve rucice. mislim da nije isto.