zoran89
Iskusan lik
- Tu od
- 16 Lip 2015
- Poruka
- 3,912
Nitko drugi nema slike ili barem da napiše koji riječ o svom vrtu bez motike?
Evo par riječi da uz slike ide...
Kasna sadnja je jedan od razloga zašto su paradajz i paprika mali.
Drugi razlog je opće poznat ove godine... Gljivične bolesti i puževi.
Tj. Mislim da je paradajz više mučila kloroza zbog hladnog vremena i šok presađivanja. Ali sam morao raditi sveukupno 3 zaštite fungicidom. I radio sam par prihrana (čudomix, čudomix zdravko, aminokiseline)... Ali čim je došla vrućina, a kiše stala odmah je krenuo ko divlji.
Tikvice ko tikvice. Rastu ko blesave.
Prvi 3 su jeftine sadnice s pijaca, druge 3 su F1 hibrid sadnice... Prve 3 još nema ni jedne, tek se zameću. F1 hibrid smo već brali poprilično i ima ih ko pljeve i 5 puta je jači, bolji i veći... Toliko o tome.
Dok je npr. U paradajzu situacija obrnuta... Neko domaće sjeme tera, raste i ima plodova 3 puta više od 3 vrste F1 hibrida koje sam sadio..
Paprika... Ubiše je puževi.. Ubiše jadnu..
I onda je krenula priroda... Prvo se naselila bjelouška, pa gušteri pa onda došla 2 ježa.
Sad više ni jednog puža ni bube nema 😂...
Evo par riječi da uz slike ide...
Kasna sadnja je jedan od razloga zašto su paradajz i paprika mali.
Drugi razlog je opće poznat ove godine... Gljivične bolesti i puževi.
Tj. Mislim da je paradajz više mučila kloroza zbog hladnog vremena i šok presađivanja. Ali sam morao raditi sveukupno 3 zaštite fungicidom. I radio sam par prihrana (čudomix, čudomix zdravko, aminokiseline)... Ali čim je došla vrućina, a kiše stala odmah je krenuo ko divlji.
Tikvice ko tikvice. Rastu ko blesave.
Prvi 3 su jeftine sadnice s pijaca, druge 3 su F1 hibrid sadnice... Prve 3 još nema ni jedne, tek se zameću. F1 hibrid smo već brali poprilično i ima ih ko pljeve i 5 puta je jači, bolji i veći... Toliko o tome.
Dok je npr. U paradajzu situacija obrnuta... Neko domaće sjeme tera, raste i ima plodova 3 puta više od 3 vrste F1 hibrida koje sam sadio..
Paprika... Ubiše je puževi.. Ubiše jadnu..
I onda je krenula priroda... Prvo se naselila bjelouška, pa gušteri pa onda došla 2 ježa.
Sad više ni jednog puža ni bube nema 😂...