R
Ratarko
Guest
Dobri smajliji
Ovo baš ne razumijem :scratchzrine892 kaže:ja sam imao zmaja 223 dvoredni....90 god...nikad vise beraca...to su nekad bila vremena kad se brao kukurz a sada se vise isplati vršiti pa u šušaru.....
ZJ kaže:Ovo baš ne razumijem :scratchzrine892 kaže:ja sam imao zmaja 223 dvoredni....90 god...nikad vise beraca...to su nekad bila vremena kad se brao kukurz a sada se vise isplati vršiti pa u šušaru.....
Prije 10-tak godina cijena goriva je bila pola od današnje, a cijena kukuruza se nije značajnije mijenjala. Zakaj se sad isplati sušiti (sa skupim gorivom), a nekad se isplatilo brati u klipu? :?:
sve je to u redu al kad covjek nema gdje uskladistit osuseno zrno onda je problem :roll: pa je primoran daga stavi cardak :?zrine892 kaže:ispricavam se ljudi sto moram reči ali ja mislim da su berači stara vremena...za to je vrijeme prošlo...previše je zajebancije sa branjem kukuruza,dizanje,pa u čardak,pa runjene...i tako dalje...da u detalje ne idem...jednostavnije je ovršiti u zrnu...odvesti u silos dogovoris se s njima....
pa zar nije lakse imati mali silos od nekih 15 tona koje ces napraviti od lima ili sta ti ja znam?ja mislim da je to lakse nego praviti čardaka... :scratchmladen kaže:sve je to u redu al kad covjek nema gdje uskladistit osuseno zrno onda je problem :roll: pa je primoran daga stavi cardak :?zrine892 kaže:ispricavam se ljudi sto moram reči ali ja mislim da su berači stara vremena...za to je vrijeme prošlo...previše je zajebancije sa branjem kukuruza,dizanje,pa u čardak,pa runjene...i tako dalje...da u detalje ne idem...jednostavnije je ovršiti u zrnu...odvesti u silos dogovoris se s njima....