ovo ja sam izvadio iz mog traktora i to posle 7 godina od ciscenja radilice.
ili ulje nije zamijenjeno za svih tih 7 godina ili radilica nije ociscena prije 7 godina, tesko ce me bilo ko ubijediti u drugacije
ovo ja sam izvadio iz mog traktora i to posle 7 godina od ciscenja radilice.
ili ulje nije zamijenjeno za svih tih 7 godina ili radilica nije ociscena prije 7 godina, tesko ce me bilo ko ubijediti u drugacije
Uho ti govori koliki ces gas dati na svim masinama.:scratchDoduse sad je kasno da se raspitujem o tome, ali bar da znam za ubuduce.
Kada se voze ovakvi motokultivatori i kada su pod teretom (kao sto je ovaj moj bio...bez prikolice sa kardanom itd). Sa koliko ih je gasa najbolje voziti...tj koliko je najbolje dati gasa da se ne gusi pod teretom ali i da se ne pregrijava itd.
Da li dodati pun gas...srednji gas...blag gas? Sta je najpametnije i najbolje za masinu ?
......
@Edosoko ama pazen je traktor do sada uvijek,redovno mijenjano ulje i sve ostalo. U momentu kada je zakovao je bio na otprilike 4/5 gasa...pod teretom bi bilo je poprilicno brdo. Pitao sam ovo u vezi gasa jer komsija mi kaze ma trebao si ga drzati na punom gasu da ne bude pod opterecenjem masina da se ne gusi,kaze zbog toga ti se pregrijao.
.....
Ako govoriš o Goldoniju ili SS-u, na donji kardan. Freza se skida.A inace kada se napravi ta prikolica sa diferencijalom, gdje se kardan kaci...na gornje vratilo gdje se kaci i prikolica ili na donje gdje ide freza?
Ima 5 položaja brzo-ler-sporo-ler-sinkronizirano s okretajima kotača.Ako ide dole gdje je freza kako se onda kultivator vozi sa tim? Sta je sa brzinama brzim sporim rikverc naprijed? Posto meni poluga za frezu ima 4 polozaja, 2 lera i jedno brzoi jedno sporo okretanje freze...
Nezgrapna gromada željeza (moj utisak).A sto se tice tog imta...kakvi su oni u odnosu na ovog labinprogresa??