• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

zamjena motora na motokultivatoru

joso162

Novi član
Tu od
14 Ožu 2017
Poruka
12
Posjedujem stari motokultivator benassi bl 75 7.5ks benzin 3+1brzina.
U principu sam bio s njim zadovoljan, ali u zadnje vrijeme me muči paljenje. Mjenjao sam karburator, pa i dalje nije dobra smjesa, gasi se, nema snage itd.
uglavnom da kupujem nešto novo, a da ima iste ili bolje karakteristike je preskupo, a pošto uz ovaj motokultivator imam još jedan isti, sa svim osim motora, došao sam na ideju da nebi bilo loše samo promjeniti motor, tako da sam sigurno miran slijedećih 15-tak godina pa i duže.

Sad me zanima koliki je to zahvat i da li je uopće izvedivo.
Vidio sam da ima novih b&s i hondinih motora za 300-500€
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,587
Zahvat je mali, ako nađeš motor koji odgovara ?
Mora biti dvotaktni!
Mora biti približne snage!
Mora imati centrifugalno kvačilo!
Kvačilo mora biti u promjeru da odgovara na šalicu!
Mora odgovarati prirubnica i dosijed!
I kad nađeš motor koji udovoljava navedene uvijete, imaš slijedeći problem, nosač ručki upravljača je fiksiran na motor ! Itd.
 

joso162

Novi član
Tu od
14 Ožu 2017
Poruka
12
Znači nije izvedivo.
Nosač ručki nije problem, ali sve ostalo je, mislim da motor koji zadovoljava sve te uvjete ne postoji.
Mislio sam da se može pripasati neki novi četvero taktni uz neke izmjene koje bi tokar mogao napraviti, ali očito to nije slučaj
 

Najnoviji postovi

Na vrh