• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

zanima me vaše mišljenje i iskustva vezana uz kupnju poljoprivredne i građevinske mehanizacije iz Kine.

Hope Tian

Novi član
Tu od
27 Kol 2026
Poruka
1
Pozdrav svima, zanima me vaše mišljenje i iskustva vezana uz kupnju poljoprivredne i građevinske mehanizacije iz Kine. Danas se može pronaći velik broj traktora, mini bagera, utovarivača, kosilica i druge mehanizacije po vrlo različitim cijenama. Međutim, kada se ozbiljnije krene u potragu, pojavljuju se brojna pitanja: * Kako usporediti više proizvođača? * Kako provjeriti stvarno stanje stroja prije kupnje? * Jesu li fotografije i specifikacije stvarno točne? * Kako organizirati transport do Hrvatske? * Kako riješiti rezervne dijelove i servis? * Isplati li se kupiti jedan stroj ili organizirati veću zajedničku nabavu? Nedavno sam istraživao jedan zanimljiv model nabave u Kini, gdje se na jednom mjestu mogu vidjeti različiti proizvođači i vrste strojeva. Ideja je jednostavna: umjesto obilaska velikog broja tvornica pojedinačno, moguće je usporediti više strojeva, pogledati stvarne modele, zatražiti detaljne fotografije i videozapise te organizirati online obilazak prije putovanja. Dostupne su različite kategorije, primjerice: 🔹 Mini bageri 🔹 Traktori 🔹 Utovarivači 🔹 Viljuškari 🔹 Kosilice 🔹 Strojevi za održavanje zemljišta 🔹 Razna dodatna oprema i priključci Meni se posebno zanimljivim čini mogućnost da kupac prije odluke može vidjeti stvarni stroj putem videopoziva ili detaljnog video pregleda. Kod kupnje stroja iz druge države to može biti važan korak prije organiziranja transporta. Zanima me kako vi gledate na to. **Je li netko od vas već uvozio traktor, mini bager ili drugu mehanizaciju iz Kine?** Kakva su vaša iskustva bila s: * kvalitetom stroja? * transportom? * carinskim postupkom? * rezervnim dijelovima? * servisom nakon kupnje? Također me zanima koja je mehanizacija trenutno najtraženija kod nas. Po vašem mišljenju, što se danas najviše isplati kupovati: 👉 manji traktori 👉 mini bageri 👉 utovarivači 👉 kosilice 👉 strojevi za održavanje većih površina Podijelite svoja iskustva i mišljenja. Mislim da bi ova tema mogla biti korisna svima koji razmišljaju o kupnji ili uvozu nove mehanizacije. Baš me zanima kako vi pristupate kupnji stroja kada lokalna ponuda ne odgovara potrebama ili je cijena previsoka.

Na vrh