Koristila sam koprive prošle godine protiv ušiju na flancima paprike i nije išlo. Čak sam i dio biljaka okupala, ono baš potopila cijelu teglicu u kantu otopine i jok. Ili ne valjaju moje koprive ili su uši bile tvrdoglavije od mene. Neem je spasio stvar, dva prskanja flanaca u tjedan dana i više se nisu pojavile cijelu sezonu, je da sam nastavila špricati s koprivama, preslicom, miljekom, soda bikarbona pa čak i deterđent za suđe. Svako malo sam s nečim hranila pa štitila i tako cijelo vrijeme, ali isplatilo se. Imala sam stvarno lijepe i zdrave biljke, a ni meni nije štetilo osim kaj neki pripravci smrde odmah kod prskanja, a mlijeko još par dana ima neugodan miris u plasteniku, zato preslica miriši pa kompenziram. U plastenicima je bilo u redu, ali vani katastrofa osim paprike. Nisam uspjela s paradajzom ni s krastavcima, ali bila je stvarno loša godina, dva puta nas je počastila tuča, kiše do besvjesti i plamenjaču na paradajzi i krastavcima vani nisam uspjela zaustaviti s eko sredstvima. Ne odustajem od eko proizvodnje samo razmišljam o više kvadrata pod najlonom.