• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zatvaranje zimske brazde

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
301
Jer dugačije ne može pripremiti zemlju koju radi.oranje speče i to ti je to.
Ne spekne, i oranje kad stegne na -5 je ovako tvrdo , jednostavno ovako ce jos bolje izmrznut i sva ce vlaga ostat dole , a i tu ću par dana prije sjetve samo uletit sjetvospremačem i sijanje, nešto sam orao nešto grubiro, razlike nema , nema više prohoda, gruber, tanjurača po smrznitom i 1 trag pred sjetvu sjetvospremač, čak mi ovo grubirano bolje, a i ovo sa zetorom je iz zajebancije bilo imam ja s čim radit i da se ne mrznem 😁🍻🍺

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,195
A zašto ne tanjurati,ovako će još malo promrznuti i sve će se rasuti skoro u prašinu,ne rade svi zemlju koja se iz jednog prohoda može pripremiti sjetvospremačom ili teškom drljačom.I mene su prije 3 godine isprdali jer tanjuram brazdu i rekli su da otvaram brazdu a nakon tanjuranja bili je par jutara minusa i rezultat je je bio ovakav

IMG_20220411_164226.jpg

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
301
Točno to, ja sam uvijek do sad svo oranje tako tanjuro, al od prošle godine sam eto zimsku radio i gruberom , ja razlike za sad nemam , vidi se i na videu stanje, al vidit ćemo na kraju s prinosima stanje 🍻

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,195
Kod nas i veliki ratari isto rade tanjuranje po smrznutom ili ako nije mekano u drugom mjesecu,i meme čeka tanjuranje samo sam ja podrivao čak i kukuruzište

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
301
I ja sam grubirao kukuruzište i sijao ječam i pšenicu, idealno bi bilo malčerom proć prije grubera po kukuruzištu , bar meni jer nemam disk ulagače na sijačici za žito, a sljedeće godine ću probat direktno u zeleni pokrov sijat kukuruz jer na pneumatskoj mi je disk, pa totalom opičit, mora držat vlagu ta masa ..... nisam skoro ništa orao, 2ha eto za gušt ja i tata se zajebavali 🤣🍻

Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,500
Već pae gpdina ga svi špotaju za tanjuranje
Ne spekne, i oranje kad stegne na -5 je ovako tvrdo , jednostavno ovako ce jos bolje izmrznut i sva ce vlaga ostat dole , a i tu ću par dana prije sjetve samo uletit sjetvospremačem i sijanje, nešto sam orao nešto grubiro, razlike nema , nema više prohoda, gruber, tanjurača po smrznitom i 1 trag pred sjetvu sjetvospremač, čak mi ovo grubirano bolje, a i ovo sa zetorom je iz zajebancije bilo imam ja s čim radit i da se ne mrznem 😁🍻🍺
Onda moj bed, znam da si prije godinu - dvije bacio video ili sliku tanjuranja pa su te iznapadali 😂

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
301
Ej ne znam iskreno, zaboravio sam za to 🤣🤣🤣 ne dajem pažnje tome, meni ovaj forum dode za razmjenu iskustava i zajebanciju 🍺🍺🍻🍻👋👋

Posljednje uređivanje od moderatora:

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
280
Mi oranje obično krajem 2 ili u 3 mjesecu zatvaramo sinjom, ili gredom kako god tko već kaže, i da je zagladjeno, ispod se zadrži puno vlage znaci 1 prst i ispod sve vlaga, i lijepo se pripremi

Najnoviji postovi

Na vrh