Koja je to drljača?Evo jedan video iz pripreme za zelene gnojidbu.
Koja je to sijačica?Po prvi put kod mene rauola, 20kg/ha
View attachment 28701 View attachment 28702 View attachment 28703
I mislio sam da je ona..Imaš li unutra one prstene za repicu? Ja ih imam 10 godina i sad mi počelo zapinjati i preskače mi zupčanik na prijenosu brzina. Imaš li kakav savjet. Samo kad su ti prsteni unutra, onda zapinje.Fiona D-70, 2.5m 21red.
Nemam, iskren da ti budem ne znam ni kako izgledaju. Ali zato mi repica ni nije nicala bog zna kako. Kako tebi sije repicu? Nadam se da će rauola bit okej, prošle godine je posijala gorušicu i super je bilo.I mislio sam da je ona..Imaš li unutra one prstene za repicu?
ovak izgledaju ti prsteni..bez njih nemožeš sijati malu količinu sitnog sjemenja. Ovo što si ti sijao 20 kg na hektar je pregusto..sijao si sigurno s prijenosom na broj 1, a pogledaj ako imaš tabelu sijanja,s tim prstenima na br. 12 siješ ispod 10 kg na hektar.Nemam, iskren da ti budem ne znam ni kako izgledaju. Ali zato mi repica ni nije nicala bog zna kako. Kako tebi sije repicu? Nadam se da će rauola bit okej, prošle godine je posijala gorušicu i super je bilo.
Za žito mi je ok, i soju sije neloše, bit će još koju godinu a onda idem u nabavku 3m kompleta.
To nikak nebre biti u redu..25kg??, duplo i više od potrebnog. Rauola treba biti rijeđa da se mogu formirati korijeni koji idu duboko u tlo..ovak nema koristi..tanka bu stabljika i tanki korijen, znog pregustog sklopa. Sije se svaki red, ali za to mora biti adekvatna sijačica,nemože se to sa svakom.Na kolki razmak sijete??
Na svaki red ili svaki drugi?
Ja sam ove godine isto nešto posijao, u količini od 25 kg/ha samo sam stavio svaki drugi red...
E sad..nadam se da bude uredu
Te si prstene dobio s njom ili si kupovao naknadno? Vjerujem da to nije neka investicija.ovak izgledaju ti prsteni..
Naknadno kupio..mislim oko 30 eura svi....Te si prstene dobio s njom ili si kupovao naknadno? Vjerujem da to nije neka investicija.