• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 2511 - problemi

djoc

Novi član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
5
Re: Zetor 2511 curi nafta

Kakvo je iskustvo sa skidanjem ispušne grane (pitam zbog šarafa sa kojima je učvršćena, da li se daju odšarafiti ili hoće puknuti) da znam pripremiti živce...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906

Ide to bez brige.
Malo je tjesno ali rijetko ili nikad ne zahrđaju u glavama.
Grana - koljeno hoče, ali ide i to

djoc

Novi član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
5

Najljepše zahvaljujem na savjetima g. MUHANIČAR, loše je vrijeme pa bum to zmenjal i javim rezultate...lp

djoc

Novi član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
5

Pozdrav, danas zamijenio crijevo povrata nafte. Ispalo je da imam tanke prste, nešto deblje živce i dosta krati alat pa nisam skidao ispušnu granu (skinul sam stranicu haube). To crijevo novo sa platio 80 kn, a od dijelova starog uz nabavu novog šlaufa napravil bum si rezervu. ostaje mi još za provjerit sutra jel bum trebal ručno pumpati naftu. lp

ivan81

Član
Tu od
13 Lip 2013
Poruka
73
Re: Zetor 2511 instalacija

Spajanje kontrolne lampice kod alternatora

Prilozi

• SPOJ ALTERNATORA.jpg
    SPOJ ALTERNATORA.jpg
    11.4 KB · Pregleda: 2,233

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Re: Zetor 2511 špera

A kaj te zanima? Obična čelna kandžasta spojka.
Imaš slika u teni Muhin maturalni rad, pa poišći.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906

Slike same kanđe nema, samo onog djela na diferencijalu, a ja trenutno nemogu postaviti sliku kanđe.

Zakaj te to zanima? Možda moremo pomoči bez slike.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Jel kad stisneš dođe do poda možda pedala ima kratak hod pa nedovoljno uzubi treba biti dovoljno visoka kad uzubi još mora bit bar 1 cm do poda ako ni je naštelaš sa šipkom obično su te špere vječne .

Posljednje uređivanje od moderatora:

nikola 2511

Novi član
Tu od
18 Srp 2013
Poruka
10

Idući tjedan ću raskapat kočnice, pa ću se onda i s tim pozabavit.
Moguće je da je papučica nisko, al nisam sad ni blizu za pogledat

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906

Kad buš štelal pazi da ju ne preštelaš, tj da nebu previsoka.

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Zetor 2511 curi ulje kod lamele

Na mom Zetoru 2511 curi ulje kod lamele, imam osjećaj da je to pomješano motorno i ulje iz mjenjača. Zanima me procedura zamjene vjerojatno semeringa, ima li netko iskustva s time, Hvala

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906
Re: Zetor 2511 curi ulje kod lamele

Ako je iz motora onda je crno i curi obično (ako se ne zaštopa rupa) na prednjoj strani, označeno strelicom crveno.
Ako je hipenol onda je žuto i curi na rupi označenoj zelenom strelicom.

U svakom slučaju mora na pol i treba skinuti kvačilo i zamajac da bi zamjenil semering na radilici (obavezno uzmi barem slikonski, ako ne i vitonski), a za zamjenu semeringa na spojničkim osovinama treba poklopac spojničkih izvaditi van i zamjeniti veliki semering. Za zamjenu malog semeringa nije potrebno ništa skidati, dovoljno je iskopati staroga van i staviti novoga (preporučam ugradnju dva komada). Kod ugradnje malog semeringa nije loše imati napravljen alat za nabijanje novog jer upotrebom kojekakvih šerafcigera ili izbijača postoji mogučnost oštečenja semeringa.
Nebi bilo loše izvaditi spojničke van da vidiš da nije stradal koji od ležajeva na njima, a ako imaš imalo iskustva to buš osjetil i klimanjem istih.
Ako vadiš spojničke van onda treba skidati i poklopac mjenjača.

Usput prerešetaš i kvačilo i makina ide dalje.

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291

hvala na brzom odgovoru, ljetos sam na jadnika priključio rotacionu kosu-malčer od 125 cm i udri cijeli dan kositi, poslije toga je počelo curenje ulja tako da sad moram to sanirati, još jednom hvala i usput pitanje oko podešavanje kvačila ima li neka sitnica koju bi trebao znati

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,906

Oko podešavanja kvačila sitnica :icon_scratch::icon_scratch:
Čuj, ja neznam kolko ti znaš i kaj bi za tebe bila sitnica?

Najosnovnije je da capice budu jednako podešene i da ne izlaze iz svojih nosača.
Sve ostalo su nijanse koje se mogu doštelati izvana

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
pozdrav. zetor 2511 kada vozi u rikverc jako udara nešto u mjenjaču. čuje se ali u vožnji ne zuka. kaj bi to moglo biti?
dali ima netko kave sheme uputstva za zetora 2511?
kako se raskapa taj mjenjać? dali se razdjava na zadnjem kraju ispod zica ili napred na motoru?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,836
Na svakom se zetoru isto razdvaja.....

Prilozi

• 20180521_064737.jpg
    20180521_064737.jpg
    39.3 KB · Pregleda: 18
  • 20180521_064726.jpg