vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
e neznam ti ja po dojčlandski :mrgreen:Onda bum drugi put tebe poslal :mrgreen:
e neznam ti ja po dojčlandski :mrgreen:Onda bum drugi put tebe poslal :mrgreen:
Taj ventil služi za ............ Ma nema veze, bitno da si ti zadovoljan.neboj se zato sto to radi dobro, vec isprobano, a i nisam prvi koji je to tako uradio, koce zajedno hvataju jednako, tako da nevidim gdje bi mogao biti problem
Taj ventil služi za ............ Ma nema veze, bitno da si ti zadovoljan.
Ali to ustvari NEVALJA i ovo nebi preporučil nikom da napravi.
http://www.youtube.com/watch?v=4RD6YG9AiM4&feature=relatedJa sam promijenio sve cilindre pa cak i taj 5-ti, ali nije htjelo, sad da sam mijenjao i dobose i sve mozda bi to radilo.
Sad hvataju zajedno i normalne mekoce, hvatanje se steluje na papucama, na onim vijcima sto potiskuju cilindre.
Ako bi se istovremeno zamijenili svi cilindri tj. svih pet, dali bi onda to sve radilo kako treba? Ja sam na 77-ici mijenjao ona četiri a taj peti je ostao stari. Međutim kočnice ne hvataju istovremeno, osim toga, ako je ručna zategnuta malo duže, oko sat i više, onda kad je otpustim nožne kočnice hvataju skroz na samom vrhu, tek nakon par kočenja dobiju onaj normalni hod. Vjerovatno je razlog tome što ulje prirodnim padom napuni kočione cilindre dok je ručna zategnuta pa sistem bude potpuno pun ulja. Dali je i tome uzrok taj nesretni peti cilindar ili je možda nešto drugo u pitanju? :scratch
http://www.youtube.com/watch?v=4RD6YG9AiM4&feature=related
Bez uvrede, ali nemoj da buš nekoga moral na duši nositi.
To tak nevalja i postoji velika opasnost od neravnomjernog kočenja, ali ko voli nek izvoli. Tam gde ti veliš da se štela ravnomjerno hvatanje je vijak M8x1,25, luft na pedalama i njihovim bolcnima, luft na onoj poluzi koja povezuje pedale, neravnomjerno naljeganje pakne na doboš ili kočinih lamela na diskove ......... Kad sve te luftove zbrojiš dobiješ 1 ili 2 milimetra razlike na bolcnima na pedalama, a samim tim i veči ili manji pritisak na jednu stranu i evo ti havarije i to sve skupa zbog 30-tak kuna za gumice ili 100-tinjak kuna za klipič sa gumicama ili 300-tinjak kuna za kompletni cilindrič :scratch