• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor Crystal 160

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
J...š to i Zetor je spao na to da zna napraviti Ponija i ponekog Brdskog konja a za pravog Hladnokrvnjaka mora u tudju stalu!!!

Posljednje uređivanje:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Iznutra ništa posebno, tipična zetorova kabina.... samo lijepo reže, imao sam ga priliku paliti tam na sajmu :) cijenu nitko nezna, kolega je dobio informaciju oko 88000 eura, meni je rekao 75000+pdv...Kak sam izišao van iz njega, onda je lik malo demonstrirao.. podizao prvi kraj, itd...Isto što smo načuli od njih tamo, navodno izbacuju zetorove motore van iz proizvodnje.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Misli na Deutz motor...kaj i nije najbolja vijest...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Znam ja na sta misli :D. A bar će Deutz manje trošiti od Zetorovog nabrijanog motora zapremnine 4156 ccm.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Bude i ovaj cugal,pogotovo radi Euro norme,negdje sam pročital da one podrazumijevaju i veću potrošnju,bitna je kvaliteta ispušnih plinova. Ove manje Deutzeve je teško spustiti ispod 10l na sat, 100 konjaš je po potrošnji u rangu moje Proxime,ali mu je motor življi na gasu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Gogo, 10 litri na sat je 50 ks...a on s 50ks ima kaj sam sebe voziti.
Normalna mu je potrošnja (pri nazivnoj snazi) oko 32kg/h, dakle oko 35 litri.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ne,ne,mislil sam na ove manje motore... Ali na tom smo tragu,naravno da ovaj više potroši...
Opčenito je potrošnja jako relativna,i po meni manje bitna karakteristika traktora,nek samo on ide.
Čiji mjenjač ima ovaj Crystal?
Koliko posto tog traktora uopće ima veze sa klasičnim Zetorom?

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Jako malo :D. Znači Gogo manji Df-ovi troše slično ko i proxime? Ja sam svojom zadovoljan, uzorao sam 4 rali sa 2X12, gazio silazu dan i pol, grabio 3 rali i izbalirao nekih 7 rali, 12 rolo bala.. Natocili smo punog prije oranja i sad ima još 30-40l. Naravno kad ga stisnes na 2000-2100 o/min tu troši puno, ali u normalnom radu čist ok :).

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Zetor kristal 120, dok vrti pumpu u zaljevanju na oko 1100-1200o/min motora,troši oko 8 litri na sat..meni se čini da nije puno..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
To ti je to,i kad ga u oranju stisneš na nekih 1800 okretaja,troši oko 10-12 litara,jer kod Zetora je isto dal se vozi prazan,ili vuće plug. A koliko se posla obavi u tih sat vremena,to ovisi o drugim stvarima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Dečki, ne govoriti bedastoće, ne miješati okretaje i snagu koju daje van.

Marko, dakle 8L/h pri 1100 okretaja...
Motor pri tim okretajima nemre ni dati više od 60ks, dakle nemre ni trošiti više od 12 litri/h.
Znači, daje oko 40ks, od čega bar 10ks otpada na unutarnje gubitke transmisije, kompresora i hidraulike.
Dakle, tu pumpu bi sa sličnom potrošnjom tjeral i neki traktor od 50-tak ks, negdje na oko 2000/o min motora, sa sličnom ali ipak nešto manjom potrošnjom.

Gogo, ak na 1800 troši 12 litri, onda i ne daje više od 60ks. Čemu onda tak veliki traktor, ak se ne tereti kak je predviđen?

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Zato i neki tvrde da mu je dvobrazdni Plug puna kapa jel neće stisnuti gas;)

Najnoviji postovi

Na vrh