• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zglob na prvom mostu traktora

newTomo

Član
Tu od
25 Ožu 2011
Poruka
122
Bok,

Imam pasquali sa prvim pogonom( kompaktni) i otisao mi je ležaj na prvom desnom kotaču, tj kak se veli "Kugli". Zanima me kako da to ispravno skinem dolje. Naime, vidio sam da ima dvije bolcne, jednu sa gornje i jednu sa donje strane. Obje imaju po tri šrafa sa mazalicom u sredini. Na gornjoj strani na 15 cm od kugle se nalazi jedan šraf cca 8 cm dugačak, kojeg sam odšrafio jer sam mislio da se tu nalijeva ulje, no ipak ne ulazi u komoru zupčanika, nego ispada da je neki osigurač koji drrži mozda polusovinu.
Nadam se da sam opisao i da mi netko moze pomoći. Kako to skinuti dolje, da mogu promijeniti ležaj? Inače, ležaj koji se zdrobio je s donje strane.

Pozz i hvala.
 

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
slika vrijedi 1000 riječi,ti si ih naveo 73,daj koju sliku lakše ti bu neko pomogel
 

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
Koji je to pasquali.Imali kakvu oznaku(tip traktora).
 

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
To bi trebao biti ovakav traktor.Sad me interesuje jeli otisao neki od dva aksijalna lezaja .To su ti kako kazes bolcni sa tri vijka .Ili je otisao neki od lezaja na tocku.



Uploaded with ImageShack.us
 

newTomo

Član
Tu od
25 Ožu 2011
Poruka
122
Meni je po svemu sudeći otišao donji aksijalni ležaj. Dakle na donjoj bolcni, tako da se moze klecat lijevo desno.
 

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
Onda skines donja tri vijka i izvuces van nosac lezaja.Obicno bude konusno valjkasti lezaj. Ako je sistem kao na carraro vuci onda dole bude klizni lezaj.Problem je skinuti kosuljicu lezaja kad reduktor nije skinut.Skini tocak i uslikaj koju sliku.Tako ti mozemo najbolje pomoci.



Uploaded with ImageShack.us
 
Na vrh