• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Claas

• Temu pokrenuo Simon1980
  • Datum prvog posta

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,252
Jel ima neko možda originalnu knjigu za dominatora , čini mi se da mi jedna stranica u knjizi fali , i to konkretno električna šema instrument table.
Ima neko možda , bilo koji dominator?
Imam ja za veće, pošalji mi broj u privatnu poruku da ti pošaljem na viber

Lazar457

Novi član
Tu od
12 Lis 2024
Poruka
1
Koje ulje je najbolje za motor a koje za hidrauliku za kombajn claas europa perkins motor 62 godište

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,776
U motor ina super 5 15W-40,a za hidrauliku hidraol hd46,a može i motorno ulje.

oginjos

Novi član
Tu od
29 Ožu 2025
Poruka
2
Pozdrav,dali netko ima ili mozda zna gdje bi se moglo naci uvlacno grlo za class consul ili class compact.hvala

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,251
Evo malo pojašnjenja za one skeptike koji imaju razne priče kako nešto ne može.
U pitanju je CLAAS dominator 58 sa motorom 85ks i geringhofovim adapterom četiri reda sa ugrađenim roto sječkama .
Nije nikakvo dodatno usporenje rađeno nego radi na minimalnih oko 630 obrtaja bubnja sa kukuruznom korpom i blindama , loma zrna nema čak i okomice izlaze čitave skoro nikako ne polomljene.
U svakom rodu može da ide drugom i punim varijatorom osim u slučaju prejake i nezrele stabiljke gdje se mora malo usporiti jer bi trebalo još malo ubrzati cijeli heder ali obzirom da sam stavio remenicu pogona koju sam imao a ne koja je trebala i to je sasvim ok.
kžKomplet heder se pogoni jednim remenom 22mm ali bilo bi poželjno staviti dva , ali opet mi je opravdanje da sam stavio što sam trenutno imao.
Motoru ne fali ni trunka snage , cijeli sklop vršalice radi bez problema.
Malo je problem ako je dugo niz brdo okomice neće da idu po slamotresima prema nazad , neznam kako riješiti taj problem.
Ostalo je sve ok i radi bez greške.
Ostali su originalni klipovi za podizanje hedera samo je dodat jedan hidro akumulator da heder bolje pliva tj. njiše se po neravninama.
Bilo bi poželjno i da je kraće uvlačno grlo i zbog boljeg težišta ali više zbog bolje upravljivosti i praćenja krivih redova.

Najnoviji postovi

Na vrh