• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zvrkotrk

zvrk

Novi član
Tu od
22 Sij 2019
Poruka
8
Lijep pozdrav svima od još jednog novog :) Veli Brgud - predstavi se....e pa dobro, i to ima smisla. Iz Zagreba sam, pa iako više nisam u godinama(56) kada se planira ozbiljno bavljenje poljoprivredom, kupil sam nedaleko od Domovinskog mosta - 400 hvati dobre Turopoljske zemlje sa namjerom - aktivnog ostatka života. Veseli me "čeprkanje" po zemlji. Pola toga mislim pretvoriti u nasad bobičastog i klasičnog voća, a pola u vrt. Za osobne potrebe. Ledina je zahvaljujući podršci susjeda izorana veeeelikim traktorom, a ja sam nabavio mtk, maloga Labinca, benzinca (ACME A349), ne prestarog i u besprijekornom stanju, ono iznutra na frezi još je na pol tvornička farba... S obzirom da nisam od tehničke struke, već mjesecima pratim ovaj i još jedan forum o mtk., tak da nisam mogao propustiti ovako dobru priliku za kupnju. Freza je na mtk, još mi fali adapter za priključke i par plugova za sadnju i vađenje krumpira. Možda i onaj za obično oranje, makar ovako bez iskustva, nemam velika očekivanja od oranja pomoću strojčeka od 7-8 konja. Vidjet ćemo. U planu je iskopati bunar, složiti pomoćnu drvenu kućicu poput onih iz Bauhausa, te podići par spremnika za vodu za navodnjavanje kap po kap. Bez toga ništa nema smisla. Drž`te mi palčeve, neće biti dosadno :)
Ovdje me primarno zanima forum o Labincima, tak da ga naučim što pametnije koristiti i održavati da potraje. L.p.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,577
Ak i uz (ne)održavanje traju, ovoga ti budu unuci prodavali :)
Gdje si ga samo našel i kak si se baš za njega odlučil?
 

zvrk

Novi član
Tu od
22 Sij 2019
Poruka
8
Gdje si ga samo našel i kak si se baš za njega odlučil?

Pukim slučajem i strpljivim traženjem, naletio - na Njuškalu. Čovjeku (i njegovim susjedima koji su to isto radili) je Grad Zagreb javio da više ne mogu na "divlje" vrtlariti po nekoj većoj gradskoj čestici iza kuće, gdje je više njih imalo vrtove, jer da se je navodno našao neki investitor koji će tu nešto graditi (Trnava, tamo su parcele oko kuća u pravilu skroz male, tak da niti nemaju za vrt). A i vidio sam taj vrt koji je obrađivao, cca 150 m2 :) Primarno, ovaj primjerak upravo zato jer nije prestar, i jer je zbilja uščuvan. Ovu klasičnu liniju jer mi se po konstrukciji - laički čini nekak robusnijom. A i čitam iskustva vlasnika suvremene linije Labinaca, dakle zadnjih desetak godina - da im znaju odlaziti getribe, pa sumnjaju na lošu toplinsku obradu tih zupčanika. Kako god, činjenica je da je TPS Labinprogres zadnjih godina krenuo u jaku ekspanziju po Zemljinoj kugli. A onda je definitivno teško održati onu kvalitetu koju si prethodno imao, radeći manje serije. Napokon, na ovom Acme motoru ispravljeni su oni konstrukcijski nedostaci zbog kojih su mnogi forumaši kunuli dan kad su kupili LA 300 (Znam, Vaš nije bio takav ;) ) Acme ima i dodatnih 49 ccm, dakle i malo više snage. Napokon, koliko čitam, na benzincima je puno mirniji rad, s manje vibracija, a kod tih skroz malolitražnih motora, jel on na dieselu "popio" decilitar goriva na sat rada manje ili na benzinu nije - kak se ono veli, dragom bogu svejedno. Eto :)
 

Najnoviji postovi

Na vrh